Home/Blog/Bouw in enkele stappen uw eigen zelfbouwloods
Bouw in enkele stappen uw eigen zelfbouwloods

Bouw in enkele stappen uw eigen zelfbouwloods

Finish Building streeft er voortdurend naar om zo efficiënt en eenvoudig mogelijk een loods te kunnen bouwen. Vanuit dit principe is jet zelfbouwpakket ontstaan.
De Finish Building zelfbouwloodsen zijn eenvoudig te monteren door middel van een zeer uitgebreide handleiding. Indien gewenst kan Finish Building de montage voor u verzorgen.

In enkele stappen kan u eenvoudig uw eigen Finish Building zelfbouwloods hebben gemonteerd. In dit blogartikel worden de 12 stappen uitgelicht van het Finish Building zelfbouwpakket:

Fase 1: Opbouwen van het staalframe

1. In de eerste stap wordt er gezorgd voor een opgeruimde werkplek. Hierdoor kunt u gemakkelijk het overzicht houden. Wij adviseren u om de elementen per gevel klaar te leggen. Zo kan u sneller te werk gaan.

2. In de volgende stap monteert u de voorgevel aan de zijgevelelementen. Voordat u de zijgevelelement rechtop zet, dient u deze te monteren met de knieplaat.

3. Wanneer de voorgevel staat, kunt u verder bouwen met de volgende zijgevelelementen. Tussen deze elementen, in de uitsparing onder het zijgevelelement, plaatst u twee ankerplaten met de ruggen tegen elkaar. Hierna kunt u de volgende zijgevelelement ertegenaan schuiven en koppelen.

4. In de vierde stap worden de dakelementen gemonteerd. Het eerste dakelement dient haaks gemonteerd te worden met het voorframe. U behoort het dakelement te monteren aan de koppelplaten.

5. Wanneer de basis van de constructie staat kunt u eenvoudig de volgende elementen monteren met behulp van de constructietekening. Let daarbij goed op de positie van de koppelplaten en de elementen.

6. Indien de constructie van de elementen gereed is dient de constructie op de juiste ligging te staan. Controleer of de constructie haaks op de ondergrond staat en de elementen waterpas staan. Controleer daarbij de overhoekse maat.

Fase 2: Monteren van de dak- en wandplaten

7. Bij stap zeven kunnen de wandplaten gemonteerd worden. U behoort de panelen verticaal tegen de loods op te plaatsen. Een waterdichte afsluiting wordt gegarandeerd door de zetwerkprofielen.

8. Wanneer de panelen rondom de constructie gemonteerd zijn, kunnen de panelen op de voor- en achtergevel vlak gezaagd worden met de staalconstructie. Dit dient met beleid gedaan te worden. Wij raden u aan om gebruik te maken van een circelzaagmachine met een fijn staalblad.

9. Na het op maat zagen van alle panelen kunt u het zetwerk monteren dat nodig is om de dakpanelen te plaatsen. Order de panelen per dakvlak en controleer of de dakconstructie vlak is.

10. Bij stap tien kan u één voor één de dakpanelen plaatsen. Het eerste paneel dient haaks te worden gemonteerd, zodat de panelen eveneens haaks op het dakvlak terecht komen. De panelen dienen tot in de nok te komen tegen de andere panelen aan. Aan de onderzijde horen de panelen voorbij de wandplaat te komen.

11. Wanneer het dakvlak gemonteerd is kunnen de zetwerk afwerkkappen op alle overgangen gemonteerd worden, zoals wandhoeken en dakranden.

12. Tenslotte monteert u het Finish-aqua regengootsysteem aan beide zuiden van de loods. In overleg met de leverancier van de overheaddeuren kan de montage gepland worden.

 

Heeft u vragen over het proces? Neem dan gerust contact op. Wij helpen u graag met uw vragen.

Tel: 0800 2090.
Email: info@finish-building.nl

Offerte aanvragen