Onderhoud van uw Finish Building loods

Hoe onderhoudt u uw loods van Finish Building?

Het onderhoud van uw loods is belangrijk. Niet alleen voor een langere levensduur, maar ook omdat het er mooi uitziet. Daarom hebben wij een checklist voor u samengesteld.

1. Ruim vuil op en maak schoon

Na verloop van tijd kan vuil ophopen. Door het ophopen koekt vuil aan. Dit doet zich voor op plekken waar water- en windstromingen tot rust komen. Dit komt op verschillende plaatsen voor. Denk hierbij aan hoeken, doorvoeropeningen en goten. Vuilophopingen kunnen ervoor zorgen dat watervoerende vlakken worden verhinderd. Goten worden geblokkeerd.

Wanneer een loods contact maakt met permanent stilstaand water kan er corrosie ontstaan. U voorkomt schade aan de coating door regelmatig vuil op te vegen. Om de beplating niet te beschadigen gebruikt u een zachte bezem. Daarna spoelt u de vuile plekken met schoon water na. Let wel op dat het schone water geen zout water is. Of dat u water onder een té hoge druk gebruikt. Maakt u met hoge druk schoon? Dan kan dit de coating aantasten.  Zorg ervoor dat het water niet te warm is. Een temperatuur van 60 graden is voldoende.

LET OP. Vuil kan zich ophopen op elke hoogte. Dit betekent dat het zowel wand- als dakbekleding kan aantasten. In bepaalde omgevingen hoopt vuil sneller op. Denk bijvoorbeeld aan een loods die onder bomen staat. Of een loods die op een industrieterrein staat. En in gebieden naast of dichtbij drukke wegen. Bladeren van bomen kunnen goten verstoppen. Schadelijke stoffen kunnen op uw loods terecht komen.

2. Vogelpoep

Vogelpoep kan de zuurgraad van afvloeiend regenwater sterk veranderen. Maak daken daarom regelmatig schoon, als er vogelpoep op zit.

3. Olievlekken

U kunt olie van uw loods verwijderen. Dit kan met terpentine. Gebruik een zachte doek doordrenkt met terpentine. Veeg de olie hermee van uw loods.

LET OP. Langdurig contact met terpentine kan de coating aantasten. Was uw loods na de terpentine direct na met water en een neutrale zeep. U kunt speciale zeep via ons kopen.

4. Algen- en schimmelaanslag schoonmaken

Een aanhoudende vochtige omgeving kan ervoor zorgen dat er een algen- of schimmelaanslag wordt gevormd. Dit ziet er niet zo mooi uit. Ook is het nadelig voor uw gezondheid en de kwaliteit van de coating. Voor het verwijderen van een algen- of schimmelaanslag raden wij aan om gebruik te maken van een zachte borstel. En ook hier geen water onder hoge druk te gebruiken. Wanneer u gebruik maakt van een te hoge druk kan dit de coating en beschermlaag aantasten. U kunt de algen- en schimmelaanslag schoonmaken met een neutrale zeep en schoon water.

5. Fysieke schade aan de loods

Tijdens het dagelijks gebruik van de loods kunnen er beschadigingen ontstaan. Doordat een voorwerp botst of schuurt tegen het materiaal van de loods. Als de beschadiging minder diep is dan de oppervlaktestructuur, is dit lichte schade. In dit geval hoeft u niets te herstellen. Bij een kras in de coating is herstel wel gewenst. In dit geval is het metallisch substraat onderhevig aan corrosie. U kunt de beschadiging als volgt herstellen. De losse of schilferende verf verwijderen. Daarna maakt u de plek schoon. Wacht tot de plek droog is. Als de plek droog is brengt u de herstelverf aan.

Zit er een kras in de zinkcoating? Vul dan in de zinkcoating met een extra luchtdroge zinkstofverf de anodische beschermlaag aan. Zorg ervoor dat de verfstrook niet breder is dan de oorspronkelijke beschadiging. Met een middelfijn tot fijn schilderspenseel brengt u de beschermlaag aan.

Is er sprake van onherstelbare schade? Dan moet het paneel helaas vervangen worden.

6. Bouwafval

Metaalgruis is onderhevig aan corrosie. Het kan ervoor zorgen dat het vlekken op uw loods achterlaat. Verwijder het bouwafval na de bouw. Zo blijft uw coating mooi en onbeschadigd.

Zijn er toch vlekken op uw loods gekomen door de bouw? U kunt proberen om met een oplossing van 5% zoutzuur de vlekken te verwijderen. Zorg ervoor dat de contactduur niet langer is dan 5 minuten! Maak de loods hierna schoon met water. Laat snijvlakken, schroeven en overlappingen niet in contact komen met het zuur.

Verschillende coatings kunnen verschillende chemische resistenties hebben. Voor hardnekkige vlekken zijn speciale schoonmaakproducten nodig. PUR-bouwschuim, bitumen, teer en mastiek vereisen alle specialistische schoonmaak.

Beton, cement en gips kunt u verwijderen met een oplossing van 5% fosforzuur. Zorg hierbij dat u veilig te werk gaat. Het is in dit geval ook belangrijk dat snijvlakken, schroeven, overlappingen en andere metalen delen niet in aanraking komen met het zuur. Maak na de behandeling de loods schoon met water.

Neem altijd met ons contact op, als u uw loods wilt schoonmaken. Onderaan dit blog vindt u ons telefoonnummer. Overleg met een van onze medewerkers.

7. Natuurlijke veroudering van de coating

Het is mogelijk om uw loods opnieuw te schilderen. Of zelfs helemaal opnieuw te bekleden.

LET OP. Schilder uw loods niet zelf. Schakel een expert in. Zo zorgt u ervoor dat het aanbrengen op de juiste manier gebeurt. Wilt u uw loods opnieuw bekleden? Dat is mogelijk. Finish Building behoort tot de Finish Profiles Group. Finish Profiles is de divisie die gespecialiseerd is in dak- en wandbeplating. Wilt u uw loods renoveren? Neem dan contact op met ons team.

8. Verwijder beschermfolie

Indien er nog een laagje folie op de beplating zit, kunt u deze het beste verwijderen. Als u de beschermfolie te lang laat zitten verhard de kleefstof. Dit komt door hoge UV-straling. De hechtkracht neemt dan toe. Het gevolg is dat de folie niet of moeilijk te verwijderen is. Overigens kunnen lijmresten achterblijven op de coating. Bent u vergeten om de folie te verwijderen? Dan kan u de lijmresten alsnog verwijderen. Dit kan met WD-40 of terpentine. Wij adviseren om wel de adviezen van de fabrikant op te volgen. Deze vindt u op de verpakking.  Ook hier geldt weer: vertrouwt u het niet of weet u niet zeker of u zo uw loods van lijmresten ontdoet? Neem contact op.

9. In het werk gesneden snijvlakken

Snijvlakken moeten beschermd worden door ze af te dekken. Daarna worden de snijvlakken behandeld met een beschermlak. Wanneer een snijvlak beschadigd of gecorrodeerd is moet u onderhoud plegen. De corrosie moet worden afgeschuurd. Om vervolgens de snijvlakken in de kleur van de coating te schilderen.

10. Doorvoeropeningen

Controleer doorvoeropeningen regelmatig. Op deze plekken is er een kans dat lekkages of corrosie ontstaat. De reden hiervoor is dat de bekleding op deze plaatsen wordt doorbroken.

11. Verwijderen van graffiti

Wilt u graffiti van uw loods verwijderen? Daarvoor heeft u een speciaal schoonmaakmiddel nodig. Het is belangrijk dat deze schoonmaakmiddelen alleen de graffiti verwijdert. Het mag dus niet de coating aantasten. Lees de productinformatie en de gebruiksaanwijzing. Heeft u veel last van graffiti op uw loods? U kunt dit voorkomen. Maak gebruik van een transparante beschermlaag. Deze beschermlaag kan met warm water afgespoten worden. De graffiti wordt daarbij samen met de beschermlaag verwijderd. Wilt u uw loods weer tegen graffiti beschermen? Breng weer een beschermlaag aan.

U kan een permanente beschermlaag aanbrengen. Graffiti kan zo slecht hechten. Zo verwijdert u snel de inkt. Mocht u hiervoor kiezen. Let dan wel op. Kiest u voor een (semi)permanente beschermlaag? Dan vervallen alle garantieaanspraken op TATA Steel UK. Weet u niet zeker of deze beschermlaag goed is? Neem contact op met een van onze medewerkers.

Tot slot.

U heeft gelezen hoe u het onderhoud van uw loods verzorgt. Voor het normale onderhoud kunt u bij ons neutrale zeep kopen. Helpt deze zeep niet? Neem contact op met een van de Finish Building medewerkers. Zij staan u graag persoonlijk te woord.

Wij zijn bereikbaar van 8 tot 17 uur van maandag tot en met donderdag. Op vrijdag zijn wij bereikbaar van 8 tot 16 uur via onderstaand telefoonnummer.

Telefoon:0299451265

Email:info@finish-building.nl

Meest recente berichten

Wilt u graag weten wat Finish Building voor u kan betekenen?

Direct contact: 0299 - 451 265 van ma t/m vr 08.00 - 17.00 uur en op za van 09.00 - 13.00 uur