Zonnepanelen op uw loods is bij uitstek een slimme investering!

Bestel uw loods direct met zonnepanelen

Heeft u bouwplannen voor een loods en wilt u direct zonnepanelen plaatsen? Dat is nu mogelijk als u voor een Finish Building loods kiest. Ontwerp uw loods naar wens in onze 3d configurator en geef in het opmerkingen veld aan dat u uw loods inclusief zonnepanelen wilt bouwen.

Heeft u al een Finish Building loods en wilt u alsnog zonnepanelen plaatsen? Dat is ook mogelijk. We leveren zonnepanelen voor loodsen met een plat dak en zadeldak. Neem contact op met ons verkoopteam. Zij informeren u direct over de mogelijkheden.

Waarom kiezen voor zonnepanelen op uw loods

Zonnepanelen op uw loods levert direct resultaat op. Het zorgt voor een continue energievoorziening in uw loods, voordeel in uw portemonnee en het is goed voor ons milieu.

Waarom zonnepanelen op uw loods een prima idee is, hebben we voor u op een rij gezet:

 1. Door hoge energieprijzen bespaart u snel op uw energierekening.
 2. Goed voor het milieu, omdat u direct groene energie opwekt.
 3. Zonnepanelen gaan lang mee, u investeert nu en heeft hier 25 jaar voordeel van.
 4. Nog een aantal jaar profiteren van de salderingsregeling.
 5. Voordelige aanschaf doordat u de btw nog terugkrijgt.
 6. Onderhoudsarm.

Wilt u een loods bouwen en kiest u direct voor zonnepanelen op uw loods, dan heeft u 1 aanspreekpunt. Finish Building regelt dat de installateurs de panelen plaatsen, zodra uw loods gebouwd is. Bouwt Finish Building de loods, dan wordt dit meteen in de bouwplanning meegenomen. Bouwt u uw loods zelf, dan geeft u aan wanneer u klaar bent aan ons en plannen wij de plaatsing van de zonnepanelen in.

zonnepanelen loods geschakelde panelen finish building

Hoe werkt een aanvraag

Geef bij uw offerte aanvraag aan, of dit nu via onze configurator is of via een offerte aanvraag, dat u direct zonnepanelen wilt plaatsen. Zodra wij uw aanvraag hebben ontvangen, nemen wij contact met u op. Afhankelijk van de grootte en de ligging van het dak van uw loods, bekijken wij samen met u naar de mogelijkheden.

Loodsen tot 10 meter breed met een goothoogte van 3 meter en waarvan het dak niet op het noorden ligt zijn meteen geschikt voor zonnepanelen. Loodsen met een overspanning breder dan 10 meter en waarvan de ligging van het dak niet op het zuiden ligt, bespreken we samen, zodat u het meeste rendement van uw panelen krijgt.

Het gaat dan vooral om het antwoord op de vraag hoeveel schaduw uw dak heeft. Weinig of geen last, dan adviseren we seriegeschakelde zonnepanelen. Heeft u schaduw op uw dak, dan kan een een optimizer omvormer de beste oplossing zijn.

Zodra we alles hebben doorgenomen, maken we een op maat gemaakte offerte voor u. Zo heeft u direct inzicht in de kosten.

Rendement van zonnepanelen op uw loods

Om u een idee te geven wat het rendement van uw zonnepanelen kan zijn geven wij hieronder alvast een indicatie. Heeft u een dak op het:

ZuidenGeen verliesSerie schakeling
Zuidoosten95% RendementSerie schakeling
Zuidwesten95% RendementSerie schakeling
Westen80% RendementOptimizer omvormer
Oosten80% RendementOptimizer omvormer

Waar moet u rekening mee houden?

Afhankelijk van de ligging van het dak en dan vooral de shaduwval op het dak wordt de soort omvormer gekozen:

 1. serie schakeling
 2. parallel schakeling

Wat betekent serie schakeling?

Serieschakeling voor zonnepanelen betekent een serie zonnepanelen. De panelen worden in een kring aan elkaar gesloten en uiteindelijk verbonden met 1 centrale omvormer. Deze omvormer wordt vaak gekozen bij een dak op het zuiden, een ideale ligging.

Wat betekent een parallel schakeling?

Een parallel schakeling (ook wel optimizer omvormer) bij zonnepanelen betekent dat elk paneel een eigen omvormer heeft. Elk paneel presteert dus afzonderlijk. Valt er schaduw op 1 paneel, dan heeft dit geen invloed op een ander zonnepaneel. Zo behaalt u optimaal rendement. Elk paneel heeft een eigen omvormer en gecombineerde bedrading naar de meterkast.

zonnepanelen op loods 4 panelen Finish Building
zonnepanelen op loods 9 panelen Finish Building

Welke zonnepanelen levert Finish Building

Finish Building levert zonnepanelen met de beste opbrengst stroom. In het assortiment  hebben wij 2 soorten zonnepanelen. Afhankelijk van de ligging van uw dak adviseren wij zonnepanelen.

Beide panelen zijn:

 • 1692 x 1029×30 mm per zonnepaneel
 • standaard 15 jaar garantie
 • na 25 jaar nog steeds rendement van 70 – 80%
 • 10 jaar garantie op montage
 • Garantiecertificaat TuV keurmerk

Bevestiging van zonnepanelen op uw loods

Afhankelijk van het type dak van uw loods, worden de zonnepanelen bevestigd. De bevestigingstypes die wij aanhouden zijn:

 • Trapezium profiel | Landschap style (horizontaal)
 • Trapezium profiel | Portret style (verticaal)
 • Dakpanprofiel | sokschroef
 • Platdak | ClickFit Evo

De zonnepanelen worden op de sandwichpanelen geschroefd met zelftapschroeven met EPDM afdichting ter bescherming van schroefgaten.

Optie mogelijk Wifi zonnepanelen

Wilt u op uw telefoon het rendement van uw zonnepanelen op uw loods volgen? Kies dan voor de wifi zonnepanelen. Zo wordt u via de app op de hoogte gehouden van het rendement van uw panelen.

 1. Serie schakeling | Omvormer Goodwe | Met daarin een wifikaart koppeling eigen netwerk
 2. Optimizer | Achter het paneel | Solar Edge | Met daarin een wifikaart koppeling eigen netwerk

 

Montage zonnepanelen op uw loods

Heeft u bij ons een loods besteld inclusief zonnepanelen dan zijn er 2 opties mogelijk. Heeft u ervoor gekozen dat het team van Finish Building uw loods monteert, dan plannen wij direct na de bouw van de loods, de plaatsing van de zonnepanelen door de installateurs in.

Bouwt u uw loods zelf, dan geeft u ons een seintje als u klaar bent. Daarna plannen wij de afspraak met de installateur in.

Onze installateurs plaatsen de zonnepalen en omvormer op de plek die u aangeeft. Zij zorgen voor de bekabeling van de panelen naar de omvormer en van de omvormer naar de meterkast.

Er is geen onderlaag nodig. De waterafvoer loopt volledig over de panelen heen. Dit betekent dat het water niet tussen en onder de panelen doorlopen. Zo wordt vuilophoping voorkomen.

U dient zelf voor de aansluiting in de loods te zorgen en voor het uiteindelijk aansluiten van de panelen.

Zonnepanelen op uw loods?

Vanuit onze hoofdvestiging in Purmerend bieden wij een breed assortiment aan van zelf geproduceerde loodsen. Naast de plat dak loodsen, produceren en leveren wij ook puntdak- en zadeldak loodsen, hallen, schuren en garages. Onze visie is dat wij onszelf elke dag weer uitdagen om innovatieve toepassingen in staalbouw toegankelijk te maken voor mens en bedrijf.

Daagt u ons uit?

Wij staan voor u klaar

Direct contact: 0299 - 451 265 van ma t/m vr 08.00 - 17.00 uur en op za van 09.00 - 13.00 uur