Loods bouwen met sandwichpanelen

Een loods bouwen met sandwichpanelen is de perfecte, snelle en voordelige oplossing

Bent u op zoek naar opslag- en/of werkruimte dan is een loods bouwen met sandwichpanelen een uitstekende keuze. Sandwichpanelen bestaan uit 2 lagen met daartussen isolatiemateriaal. Verkrijgbaar in verschillende isolatiediktes is er altijd een paneel dat past bij de functie van uw loods. Waarom het bouwen van een loods met sandwichpanelen steeds populairder wordt leest u hieronder.

Voordelen bouwen loods met sandwichpanelen

Het belangrijkste voordelen van een loods bouwen met sandwichpanelen is de snelle en eenvoudige montage. De panelen zijn licht van gewicht en daardoor makkelijk te hanteren. Hierdoor zijn er geen zware bouwkranen nodig en bouwt u uw loods snel. Dus snel klaar voor gebruik.

Uitstekende isolatie eigenschappen

Een loods met sandwichpanelen heeft goede isolatie eigenschappen. Het isolatiemateriaal tussen de lagen in zorgen voor een goede thermische weerstand, zodat de temperatuur in de loods gemakkelijker en constant op niveau gehouden wordt. Wilt u goederen opslaan die gevoelig zijn voor temperatuurschommelingen dan is de temperatuur in de loods belangrijk. De functie van de loods bepaalt de dikte van de isolatie. In de regel kunt u uitgaan van:

40 MM Vorstvrij opslag
60 MM Lichte industrie / opslag
80 MM Lichte industrie / opslag / werkruimte
100 MM RC 6,5 bouwbesluit werkplaats incl. kantoor
130 MM Bouwbesluit werkplaats / kantoor / koel- en vriesruimte
150 MM Koel- en vriescellen

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Een loods bouwen met sandwichpanelen is duurzaam en onderhoudsarm

Een bijkomend voordeel van een loods bouwen met sandwichpanelen is dat een Finish Building loods duurzaam en onderhoudsvrij is. De metalen buitenlagen van de panelen zijn bestand tegen weersinvloeden door de HPS200 ultra coating. De panelen hebben weinig onderhoud nodig. Dit bespaart u tijd in onderhoud en kosten op lange termijn. Het regelmatig schoonmaken is voldoende voor een lange levensduur van de panelen. Kiest u bovendien voor het sandwichpaneel met CradleCore, dan levert u na gebruik van uw loods uw panelen in!

Het koudgewalste stalen frame van een Finish Building loods inclusief stalen gordingen is eveneens onderhoudsarm. De frames zijn gemaakt van verzinkt Sendzimir staal, zodat roestvorming geen kans krijgt. Na gebruik is het totale frame, mocht u dit willen demontabel! Het koudgewalste stalen frame leveren wij in prefab modules op de bouwplaats.

Flexibiliteit in het ontwerp

Naast de technische voordelen bouwt u uw Finish Building loods flexibel. De panelen zijn verkrijgbaar in verschillende isolatiediktes, maten en kleuren waardoor u altijd de loods kan aanpassen naar uw specifieke wensen en naar de behoefte. Of u nu een kleine loods wilt bouwen met sandwichpanelen voor privé gebruik of een bedrijfsloods wilt bouwen, met sandwichpanelen bouwt u snel en eenvoudig.

Kosteneffectief

Een loods bouwen met sandwichpanelen kan kosteneffectief zijn. De panelen zijn relatief betaalbaar in vergelijking met andere bouwmaterialen. Hierdoor bespaart u als snel op uw bouwbudget. Daarnaast zorgt een snelle installatie voor een kortere bouwtijd, wat lagere arbeidskosten betekent als u de loods laat monteren. De energiebesparende kernen van de panelen leiden tot lagere stookkosten.

De prijs van een loods bouwen met sandwichpanelen

De prijs van een loods bouwen waarvan de dak en de wanden voorzien zijn van sandwichpanelen wordt bepaalt door de afmeting van de loods, het aantal deuren en ramen en door de functie van de loods. De functie van de loods bepaalt de benodigde isolatiedikte van de panelen. Wilt u precies de prijs weten van uw loods compleet samengesteld naar uw wensen? Met de Finish Building 3D configurator kan u uw loods ontwerpen. U ontvangt na het samenstellen binnen enkele minuten een complete offerte inclusief tekeningen en berekeningen in uw mailbox.

Conclusie

Een loods bouwen met sandwichpanelen is niet alleen functioneel en duurzaam, maar ook comfortabel. Bent u op zoek naar een efficiënte opslagruimte en/of werkruimte overweeg dan zeker het gebruik van sandwichpanelen.

loods bouwen met sandwichpanelen finish building

Meest recente berichten

Wilt u graag weten wat Finish Building voor u kan betekenen?

Direct contact: 0299 - 451 265 van ma t/m vr 08.00 - 17.00 uur en op za van 09.00 - 13.00 uur