Prefab loods met plat dak: de voordelen

De voordelen van een prefab loods met plat dak: efficiënt en functioneel!

Bent u op zoek naar een prefab loods met plat dak? Kies dan voor een efficiënte en functionele oplossing. Dit type loods met deze dakvorm biedt verschillende voordelen. Voordelen in kosten door de snelle bouwtijd en voordeel in kosten door de veelzijdigheid in gebruik.

In dit blog ontdekt u de voordelen, de bouwprocessen en waar u op moet letten bij de aanschaf van een prefab loods met plat dak.

Wat is een loods met plat dak?

Een prefab loods met plat dak is een voorgefabriceerde stalen structuur die in de fabriek in Purmerend wordt geproduceerd en op de bouwplaats wordt gemonteerd. Het platte dak geeft een moderne uitstraling, terwijl de prefab constructie voor een snelle en efficiente bouw zorgt. Een prefab loods is perfect voor verschillende oplossingen zoals opslag, werkruimte, hobbyruimte, sportschool, fietsenstallingen en botenopslag.

De voordelen:

Een loods met een platdakvorm heeft verschillende voordelen, we hebben ze hieronder op een rij gezet:

  1. kosten efficiënt:

Een van de belangrijkste voordelen zijn de lagere kosten in verhouding met traditioneel gebouwde plat dak gebouwen. Omdat de onderdelen in onze fabriek in Purmerend geproduceerd en geprefabriceerd worden. Doordat alle onderdelen in een gecontroleerde fabrieksomgeving geproduceerd worden, werkt dit efficiënt, is afval aanzienlijk minder en vindt er een hoge kwaliteitscontrole plaats.

Op de bouwplaats worden de verschillende elementen direct aan elkaar gemonteerd. Snel bouwen is hierdoor een feit.

2. Snelle bouwtijd:

De bouwtijd van een prefab loods met plat dak is aanzienlijk korter in vergelijking met andere bouwmethodes. Ook hier ligt weer aan ten grondslag dat in de fabriek de verschillende onderdelen al voor gemonteerd worden. Op de bouwplaats is snel en gemakkelijk bouwen een feit, doordat alle elementen genummerd zijn.

3. Flexibiliteit en aanpasbaar

Prefab loodsen met platte daken zijn zeer flexibel samen te stellen, zodat ze aan uw specifieke behoefte voldoen. Of u nu extra deuren en/of ramen wilt plaatsen dat is mogelijk. Daarnaast heeft u keuze uit verschillende profielen en panelen en isolatiediktes.

4. Duurzaam en milieuvriendelijk

De gecontroleerde productieomgeving zorgt ervoor dat er minder materiaalverspilling is en efficiënter gebruik van grondstoffen. Bovendien kan u ervoor kiezen om uw loods met plat dak uit te laten voren met cradle core beplating en bestaat het prefab stalenframe uit gerecycled staal.

Ook kunt u uw loods voorzien van zonnepanelen, zodat uw ecologische voetafdruk verder wordt verkleint.

5. Onderhoudsgemak

Het onderhoud van een prefab loods met plat dak is gemakkelijk. De materialen die gebruikt worden zijn onderhoudsarm en bestand tegen verschillende weersinvloeden.

Bouwproces loods met plat dak

Het bouwproces van een loods met plat dak heeft verschillende fases, we beschrijven deze hieronder:

  • Ontwerp en planning

In deze fase ontwerpt u uw loods. Met onze handige tool ontwerpt u uw loods. U geeft de afmetingen in, de gewenste profielen of panelen, het aantal ramen en deuren. Of u lichtplaten wilt. Tijdens het ontwerpproces kunt u kleuren aanpassen en eventueel geplaatste deuren en ramen verschuiven, verplaatsen naar een andere gevel of verwijderen.

Bent u tevreden over uw ontwerp, dan laat u uw gegevens achter en wij sturen u per direct een offerte inclusief tekeningen.

  • Productie

De productie van de prefab elementen vindt plaats in de fabriek in Purmerend. Dit zorgt voor precisie en een hoge kwaliteitscontrole. De onderdelen worden precies geproduceerd aan de hand van de specificaties van uw ontwerp.

  • Transport en montage

De prefab elementen (u kunt ook stick vorm bestellen) worden naar de bouwplaats getransporteerd en hier gemonteerd. Omdat de meeste onderdelen al klaar zijn voor verdere montage, gaat de bouwtijd op de bouwplaats snel.

  • Afwerking en in gebruik name

Wanneer de montage van de loods klaar is, zult u zelf nog eventuele nutsvoorzieningen aan moeten sluiten.

Waar moet u op letten bij de aanschaf

Bij de aanschaf van een prefab loods met plat dak moet u letten op een aantal zaken. Hieronder hebben wij deze voor u onder elkaar gezet.

  • Kwaliteit van de materialen

Vraag altijd naar de kwaliteit, levensduur en de garanties van de materialen. Kiest u voor Finish Building dan is uw prefab loods met plat dak opgetrokken uit gegalvaniseerd staalframe met 25mu. De gebruikte profielen en panelen zijn voorzien van de hoogwaardige coatings HPS200 ultra coating of een prisma coating, afhankelijk van de kleur die u kiest.

  • Ervaring van de leverancier

Kies voor een leverancier met een goede reputatie. Finish Building is onderdeel van de Finish Profiles Group. Al meer dan 40 jaar ervaring in het bouwen met stalen bouwmaterialen.

  • Flexibel bouwen

Bekijk online de mogelijkheden en bespreek uw specifieke wensen, nadat u uw loods heeft samengesteld met een adviseur.

  • Vergunning

Controleer of en welke vergunningen u nodig heeft als u een prefab loods met plat dak wilt bouwen. Bij Finish Building bieden we verschillende vergunningstrajecten aan, zodat u zeker bent of vergunningsvrij bouwen een optie is voor u.

  • Onderhoud en garantie

Alhoewel loodsen van Finish Building onderhoudsarm zijn, is het goed om dit bij anderen na te te vragen. Benieuwd naar de garanties die u op uw prefab loods met plat dak heeft? Vraag een offerte aan.

Conclusie:

Een prefab loods met plat dak biedt verschillende voordelen. Laag in kosten, snelle bouwtijd, hoge kwaliteit en flexibel te ontwerpen.

Door te kiezen voor een prefab constructie wint u tijd op de bouwplaats en bouwt u een loods van hoge kwaliteit. En bovendien stelt u de loods samen compleet naar uw wensen.

Benieuwd naar hoe uw loods eruit kan zien?

prefab loods met plat dak antraciet finish building

Wilt u graag weten wat Finish Building voor u kan betekenen?

Direct contact: 0299 - 451 265 van ma t/m vr 08.00 - 17.00 uur en op za van 09.00 - 13.00 uur