Home/Blog/Waarom isolatie goed is voor u (en uw portemonnee)
Waarom isolatie goed is voor u (en uw portemonnee)

Waarom isolatie goed is voor u (en uw portemonnee)

Wist u dat isolatie een van de meest efficiënte manier is om energie te besparen? Dat komt doordat een geïsoleerde ruimte ervoor zorgt dat het ‘s winters warm blijft en in de zomer lekker koel. wilt u meer weten over isolatie? Deze blog zal u helpen bij het begrijpen van het belang van isolatie bij gebouwen.

Isolatie zorgt voor een hogere energie-efficiëntie en lagere energierekeningen

Het doel van isolatie is het creëren van een barrière. Deze barrière moet de hoeveelheid warmte die de loods van buitenaf binnen wil dringen verminderen. Tegelijkertijd zorgt deze barrière er ook voor dat de warmte van binnen niet naar buiten kan.

Dit systeem zorgt voor een hogere energie-efficiëntie, waardoor geld en energierekeningen verlaagd kunnen worden. Dit aspect wordt steeds belangrijker, naarmate de energierekening stijgt.

minimaliseert harde geluiden

Het installeren van isolatie kan helpen bij het beperken van de geluidsoverdracht. De geluidsabsorptiekwaliteiten vermindert ongewenste omgevingsgeluiden. Deze eigenschap biedt u de zekerheid dat u zicht geen zorgen hoeft te maken over ongewenste externe geluiden.

Harde geluiden kunnen de gezondheid en productiviteit aantasten. Isolatie materiaal wordt gebruikt om het lawaai van geluid genererende bronnen te verminderen tot een aanvaardbaar niveau.

Het draagt bij aan een beter milieu

Door gebruik te maken van een goed ontworpen en geïsoleerd systeem wordt de uitstoot van broeikasgassen vermindert. Dit is te wijten aan het lagere energieverbruik door de energie-efficiency.

Isolatie vermindert het energieverbruik, waardoor er minder fossiele brandstof fen worden verbrand om energie te produceren. Op zijn beurt vermindert dit de hoeveelheid vervuilde gassen zoals koolstofdioxide en zwaveldioxide die in de atmosfeer zouden worden uitgestoten.

Deze twee stoffen spelen een prominente rol bij de opwarming van de aarde. Koolstofdioxide is een van de belangrijkste broeikasgas die bijdraagt aan de opwarming van de aarde. Zwaveldioxide is de belangrijkste component van zure regen. Isolatie vermindert de uitstoot van deze gassen. Vandaar dat isolatie van betekenis is bij het beschermen van het milieu.

zorgt voor een comfortabele leefomgeving

Wanneer een gebouw goed geïsoleerd is wordt er een comfortabele leefomgeving gecreëerd. Dit komt doordat de temperatuur in een geïsoleerde omgeving het hele jaar door aangenaam blijft. Tijdens de winter blijft het binnen warm en tijdens de zomer blijft de warmte buiten. De personen die binnen aanwezig zijn kunnen het gehele jaar door genieten van gezonde temperaturen.

De producten van Finish Building worden thermisch geïsoleerd. Dit is een warme constructie die al meer dan 25 jaar 100% duurzame isolatie garandeert.

De panelen bestaan uit enkelvoudige bouwstenen. Hierdoor wordt de installatietijd gehalveerd met minder risico op de bouwplaats.

U kunt vertrouwen op onze kwaliteit. De panelen worden namelijk gefabriceerd onder ISO 9002 norm.

Wanneer u vragen heeft kunt u ze gerust aan een van onze medewerkers stellen:

Tel: 0800 2090
Email: info@finish-building.nl

Offerte aanvragen