Bescherming van een staalframe loods

Voor de constructie en in de bouw is staal de meest gebruikte metaalsoort. Om bescherming te bieden tegen slijtage, hitte, oxidatie of corrosie wordt een coating gebruikt. Maar ook omdat de kleur van de coating voor een groot gedeelte de uitstraling van uw loods bepaalt. Wilt u een loods bouwen, let dan bij de beslissing op de soort coating. 

Wat is een staalcoating? 

Een staalcoating is een coating die op staal wordt aangebracht om uw loods te beschermen tegen slijtage. Een onbeschermd stuk staal zal roesten en corroderen als gevolg van blootstelling aan de omgeving. Corrosie is slecht voor u en voor uw gezondheid. Door het staal te coaten wordt een extra bescherming laag aangebracht die corrosie voorkomt.  

Waarom een coating belangrijk is

Een van de belangrijkste reden waarom het coaten van uw loods belangrijk is, is omdat de coating aanzienlijk invloed heeft op de levensduur van uw loods. De Colorcoat Prisma en de Colorcoat HPS200 Ultra zijn hierin de uitblinkers. Beide coatings hebben duurzame eigenschappen. Daarnaast geven deze coatings de Confidex garantie van TATA Steel

Waar staat colorcoat Prisma voor

Colorcoat Prisma is een duurzame coating met esthetische kwaliteit. Colorcoat Prisma® is een voorgelakt staalproduct met een 50 mu coating op basis van een high build polyurethaancoating. Het heeft een hoge kras- en UV-bestendigheid en een uitstekend kleur- en glansbehoud. Daarom krijgt u tot 30 jaar garantie op deze coating. Deze coating is uitermate geschikt voor dak- en gevelplaten.

Waar staat colorcoat HPS 200 Ultra voor

Colorcoat HPS 200 is het meest duurzame voorgelakte staalproduct in de markt met ongeëvenaarde prestaties. U heeft wel 40 jaar garantie op deze coating. Colorcoat HPS200 Ultra® is een voorgelakt staalproduct met een 200 mu coating op basis van polyvinylchlorideharsen (PVC). Het heeft een optimale corrosie bestendigheid, is onderhoudsvrij en behoeft geen jaarlijkse inspectie. Daarom krijgt u tot maar liefst 40 jaar garantie op deze coating. Deze coating is uitermate geschikt voor buitentoepassing, ook in maritieme en industriële omgevingen.

Waar staat colorcoat Polyester voor

Een gladde coating die uitsluitend geschikt is voor niet-agressieve buitenomgevingen. Colorcoat Polyester® is een voorgelakt staalproduct met een 25 mu coating op basis van polyesterhars. Het is een budgetvriendelijke oplossing voor gevels en daken. U krijgt tot 10 jaar garantie op deze coating.

De kleur van uw loods

De kleur van uw loods bepaalt de uitstraling van uw loods. Coating speelt hierbij een belangrijke rol. De coating zorgt ervoor dat de kleur van uw loods beschermd wordt tegen extreme weersomstandigheden. Per dakprofiel en wandprofiel heeft u keuze uit verschillende RAL kleuren. Hieronder vindt u een overzicht van de mogelijke RAL kleuren:

loods coating finish building

De dakprofielen en wandprofielen zijn per profiel leverbaar in verschillende RAL kleuren en coatings. Een compleet overzicht van de kleuren en coatings vindt u per product. Bijvoorbeeld bij deze loods (zie het midden van de pagina). De kleuren op uw computer kunnen afwijken van de daadwerkelijke kleur. In onze showroom hebben wij alle kleuren en coatings liggen, zodat u direct de juiste kleur ziet.

Brandschade zonder coating

Bij Finish Building hebben alle loodsen een coating. Extreem hoge temperaturen kunnen ervoor zorgen dat staal verbuigt of aan sterkte verliest. Om dit te voorkomen zijn daarom alle loodsen van een coating voorzien. Dit helpt de brandweer om een brand snel onder controle te krijgen, omdat het helpt om de verspreiding te beperken. Ook zorgt het ervoor dat u op tijd uit de loods kunt ontsnappen. 

Tot slot

Om antwoord te geven op de vraag: “Moet het staal in mijn loods beschermd worden met een coating?” Is het antwoord ja. U moet een coating gebruiken op uw loods ongeacht de grootte, het aantal spullen of mensen die er werken. We begrijpen dat de keuze voor de soort coating niet eenvoudig is. Het team van Finish Building deelt graag haar kennis hierover met u. Wat de juiste oplossing is voor u.

Wilt u meer weten over onze coatings? Neem dan contact op met een van onze medewerkers via 0299-451265 Of mail naar info@finish-building.nl

Meest recente berichten

Wilt u graag weten wat Finish Building voor u kan betekenen?

Direct contact: 0299 - 451 265 van ma t/m vr 08.00 - 17.00 uur en op za van 09.00 - 13.00 uur