In enkele stappen uw eigen zelfbouwloods bouwen

Zelfbouwloods bouwen in 12 stappen. Bestelt u bij Finish Building uw loods? Dan kunt u deze eenvoudig zelf bouwen. Wij leveren het bouwpakket, inclusief de uitgebreide en gedetailleerde montage handleiding. Onze loodsen bouwt u eenvoudig en snel. U kunt ervan uitgaan dat u uw loods van ongeveer 50m2 in 3 werkdagen bouwt. Wilt u zelf een grotere loods bouwen? Tot ongeveer 100m2 bouwt u uw loods in 5 werkdagen.

Stap 1: Opbouwen van het staalframe 

  1. Zorg voor een opgeruimde werkplek. Wij adviseren u om de elementen per gevel klaar te leggen. Op die manier houdt u gemakkelijk het overzicht. Daardoor kunt u sneller werken.
  2. In de volgende stap monteert u de voorgevel aan de zijgevel-elementen. Monteer eerst de knieplaat. Daarna zet u de zijgevel-element rechtop.
  3. zelfbouwloodsAls de voorgevel staat, kunt u verder bouwen met de volgende zijgevel-elementen. Tussen deze elementen, in de uitsparing onder het zijgevel-element, plaatst u twee ankerplaten met de ruggen tegen elkaar. Daarna schuift en koppelt u de volgende zijgevel-element ertegenaan.

4. Vervolgens worden de dakelementen gemonteerd. Het eerste dakelement monteert u haaks op het voorframe. U dient het dakelement te monteren aan de koppelplaten.

5. Wanneer de basis van de constructie staat, kunt u eenvoudig de volgende elementen monteren met behulp van de constructietekening. Let daarbij goed op de positie van de koppelplaten en de elementen.

6. Indien de constructie van de elementen klaar is, dient de constructie op de juiste ligging te staan. Controleer of de constructie haaks op de ondergrond staat en de elementen waterpas staan. Controleer daarbij de overhoekse maat. Dat was deel 1 van het bouwen van uw zelfbouwloods.

Stap 2: Monteren van de dak- en wandplaten van een zelfbouwloods

7. De wandplaten dienen nu als eerst gemonteerd worden. U behoort de panelen verticaal tegen de loods op te plaatsen. Een waterdichte afsluiting wordt gegarandeerd door de zetwerkprofielen.

8. Zijn de panelen rondom de constructie gemonteerd, dan kunnen de panelen op de voor- en achtergevel vlak gezaagd worden met de staalconstructie. Doe dit met beleid. Wij raden u aan om gebruik te maken van een cirkelzaagmachine met een fijn staalblad.

9. Nadat u de panelen op maat heeft gezaagd, kunt u het zetwerk monteren dat nodig is om de dakpanelen te plaatsen. Orden de panelen per dakvlak en controleer of de dakconstructie vlak is.

10. Bij stap tien kan u één voor één de dakpanelen plaatsen. Het eerste paneel dient haaks te worden gemonteerd, zodat de panelen eveneens haaks op het dakvlak terecht komen. De panelen dienen tot in de nok te komen tegen de andere panelen aan. Aan de onderzijde horen de panelen voorbij de wandplaat te komen.

11. Wanneer het dakvlak gemonteerd is kunnen de zetwerk afwerkkappen op alle overgangen gemonteerd worden, zoals wandhoeken en dakranden.

12.Vervolgens monteert u het Finish-aqua regengootsysteem aan beide zijden van de loods. In overleg met de leverancier van de overheaddeuren kan de montage gepland worden.

 

Nieuwsgierig naar de prijs van de Finish Building zelfbouwloodsen?

Wilt u de prijs weten? Als u een snelle prijsindicatie wil, bekijk dan ons ruime assortiment loodsen en prijzen. Ontwerpt u liever zelf uw loods? Dat kan ook met behulp van  de 3D configurator van Finish Building.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag met uw vragen.

Tel: 0299-451265.
Email: info@finish-building.nl

Offerte aanvragen

 

Meest recente berichten

Wilt u graag weten wat Finish Building voor u kan betekenen?

Direct contact: 0299 - 451 265 van ma t/m vr 08.00 - 17.00 uur en op za van 09.00 - 13.00 uur