Welke soorten dakbeplating voor loodsen zijn er?

Dakbeplating voor loodsen is er in vele soorten, kleuren en prijzen. De keuze voor een type dakbeplating is afhankelijk van de gewenste uitstraling. Ook de functie kan hierbij een rol spelen. Zijn de dakplaten voor een woning, dan kiest men veelal voor het Finish Fels dak of dakpanplaten. Is de functie van het te bouwen object een bedrijfsruimte? Vaak kiest men dan voor sandwichpanelen of golfplaten. Welke soorten dakbeplatingen voor loodsen er zijn, leggen we uit in dit blog.

Welke soorten dakbeplating zijn er?

Kiest u voor een loods van Finish Building? Dan heeft u keuze uit geïsoleerde of niet geïsoleerde dakbeplating. Dit kunnen dakplaten, dakpanplaten en sandwichpanelen zijn. Bij deze laatste zit er een isolatielaag in de plaat. Hieronder vindt u per soort beplating de naam met een foto, zodat u er een indruk van krijgt.

Niet geisoleerde dakbeplating

dakbeplating-voor-loodsen-Finish-Building-Felsdak
dakbeplating-voor-loodsen-Golfplaat-dak
dakbeplating-voor loodsen-damwandplaat-dak
Dakbeplating voor loodsen lichtdoorlatend paneel3

Geïsoleerde dakbeplating

beplating-voor-loodsen-Finish-Building-Driekroon-paneel
dakbeplating voor loodsen
dakbeplating voor loodsen
dakbeplating voor loodsen

De functie van de loods bepaalt de keuze voor het soort beplating voor loodsen. Hierbij kunt u denken aan het gebruik van isolatie. Ook zijn er diverse beschikbare materialen. We hebben bijvoorbeeld meerdere soorten coatings. Hierbij zijn allerlei kleuren en afwerkingen mogelijk. Natuurlijk geldt hier ook het esthetische aspect. Wat vindt u mooi op een loods? Door alle opties af te vinken, stelt u zelf uw ideale loods samen!

Hoe bepaalt u de isolatiewaarde van uw loods?

Wanneer kiest u voor geïsoleerde en wanneer voor niet-geisoleerde beplating? Dit hangt af van de functie van uw loods, schuur garage of hal. Bij Finish Building houden wij de volgende stelregel aan.

Bent u op zoek naar een opslagruimte waarbij thermische isolatie niet van belang is, dan kiest u voor niet geisoleerde beplating. Dit kan bijvoorbeeld een garage zijn waarin u uw auto, motoren of fietsen plaatst.

Voor alle andere functies gelden de volgende regels:

40 mm – Vorstvrije opslag
60 mm – Lichte industrie / opslag / hobbyruimte
80 mm – Lichte industrie / werkplaats
100 mm – Werkruimte incl. kantoor
130 mm – Bouwbesluit werkplaats / bewoning (mantelzorg)
150 mm – Hoge isolatie / ECO neutraal

De verschillende soorten coatings voor dakbeplating

De dakbeplating voor loodsen is leverbaar met diverse coatings. Ook hier geldt: de keuze van de coating is afhankelijk van de toepassing. Een coating is de laag die op de stalen dakbeplating is aangebracht. Het beschermt uw dak en zorgt ervoor dat de kleur mooi blijft. Tevens verlengt het de levensduur van uw dak.

Coatings zitten aan de binnenkant en de buitenkant van de beplating. Voor de binnenkant gebruiken wij Colorcoat Interieurcoating. Voor de buitenkant hebben we verschillende soorten coatings. Bij de dakbeplating voor loodsen of schuren van Finish Building adviseren wij de HPS200 Ultra coating. Dit is een voorgelakt product met een 200 mu coating op basis van plovinylchlorideharsen (pvc). Deze coating is goed bestand tegen corrosie en is onderhoudsvrij. U krijgt hier maar liefst 40 jaar garantie op. Deze coating is in vele kleuren beschikbaar.

Valt de keuze op ons Finish Felsdak? Deze leveren wij met een Prisma Coating. Op deze coating krijgt u 30 jaar garantie.

Gaat u liever voor een voordeligere optie? De Polyester coating leveren wij ook. Deze bestaat uit een 25 mu laag op basis van polyesterhars. De coating is glad. Uitsluitend geschikt voor niet agressieve buitenomgevingen. Wij bieden u 10 jaar garantie op deze coating.

Uit welke kleuren dakbeplating voor loodsen kunt u kiezen?

Er zijn diverse RAL kleuren dakbeplating. In onze showroom hebben wij verschillende kleurstalen, zodat u in het echt kunt zien hoe de kleuren zijn. Online wijken de kleuren altijd af van de werkelijkheid. De meest gekozen opties voor dakbeplating zijn nog steeds de roodtinten, antraciet, zwart en grijs. Per dakplaat is er een kleurenreeks. Kiest u bijvoorbeeld voor het geïsoleerde vijfkroonpaneel? Dan heeft u keuze uit 25 RAL kleuren. Bekijk hiernaast welke dat allemaal zijn.

Kleuren vijfkroon sandwichpaneel

dakbeplating voor loodsen
dakbeplating voor loodsen

Afwerking van uw loods

Voor een mooie afwerking van uw dak heeft u de keuze uit een bijpassend gotenpakket, zoals hiernaast afgebeeld. Deze is leverbaar in diverse maten om bij uw loods te passen.

Dakplaten of dakpannen?

Wanneer u gaat voor niet geisoleerde dakbepating voor uw loods, kunt u kiezen uit dakplaten en dakpannen. Deze keuze hangt af van wat u mooi vindt. Welke uitstraling wilt u voor uw loods?

Dakpanplaten

Dakpanplaten hebben de uitstraling van de traditionele dakpan. De platen zijn licht in gewicht en voordelig in prijs. Ze zijn eenvoudig te leggen en gaan lang mee.

Golfplaten

Iedereen kent wel de dakbedekking van golfplaten op schuren en bergingen.

Felsdak

Bent u op zoek naar een uniek dak? Dan is het Finish Felsdak de oplossing. Dit stalen profiel is een alternatief voor de traditionele zinken felsbanen dak. De montage is heel simpel door het kliksysteem. Het dak wordt geleverd met een Prisma coating. Verkrijgbaar in twee kleuren, namelijk orion en antraciet.

Of u nu kiest voor dakplaten of dakpanplaten, u profiteert bij ons in ieder geval van de volgende voordelen:

  1. Licht in gewicht
  2. Eenvoudig te leggen
  3. Lange levensduur

Gaat u voor geïsoleerde dakbeplating? Dan kunt u kiezen voor:

Sandwichpanelen

De sandwichpanelen zijn dakplaten met een isolatielaag. Deze staan meer bekend om hun industriële uitstraling. Daarom worden ze veel gebruikt voor bedrijven.

Geïsoleerde dakpanplaat

Dit is een dakpanplaat met een isolatielaag. Deze lijkt dus op de traditionele dakpan. Daarom is deze zeer geschikt voor woningen.

Wat zijn de kosten van de verschillende soorten dakbeplating voor loodsen?

Bij Finish Building koopt u een complete loods, schuur, hal of garage. De prijs van een dak is meegenomen in de totale aanvraag. Deze prijs wordt bepaald door een aantal factoren. Dit zijn de keuze van de beplating, afwerking en afmeting. U kunt met onze 3D generator zelf uw loods samenstellen, inclusief de opties uit diverse dakbeplatingen. Zo heeft u direct een beeld van hoe uw dak eruit kan zien. Weet u wat u wilt en bent u benieuwd naar de prijs? Vraag dan een offerte aan via ons offerte formulier.

Tot slot

U weet nu dat er vele opties zijn voor dakbeplating voor loodsen. Van geisoleerde beplating tot ongeisoleerde beplating. De diverse coatings die er zijn. We hebben alle soorten kleuren en afwerkingen laten zien. Ook weten we dat de uitstraling wordt bepaald door de structuren van de beplating. Verder weet u nu hoe en waar u een offerte aanvraagt.

Heeft u hulp nodig? Bel dan naar 085 019 4525. Of stuur een mail. Profiteer van de kennis en ervaring van het team van Finish Building.

Bouwt u liever geen nieuwe loods, maar wilt u alleen uw dak renoveren? Dat kan ook! Ga dan naar onze webshop van Finish Profiles.

Meest recente berichten

Wilt u graag weten wat Finish Building voor u kan betekenen?

Direct contact: 0299 - 451 265 van ma t/m vr 08.00 - 17.00 uur en op za van 09.00 - 13.00 uur