Home/Blog/De voordelen van een prefab garage tegenover een traditionele garage
De voordelen van een prefab garage tegenover een traditionele garage

De voordelen van een prefab garage tegenover een traditionele garage

Bent u van plan om een garage te bouwen? Dan heeft u wellicht de term prefab garage voorbij zien komen. Bij een prefab garage zijn de onderdelen vooraf gefabriceerd. Deze onderdelen worden met andere delen aan elkaar bevestigd om één geheel te vormen. Maar is een prefab garage beter dan een traditionele garage? In deze blog kan u lezen wat de voordelen van een prefab garage zijn:

1. Een prefab garage kan sneller gebouwd worden

De onderdelen van de garage zijn vooraf gefabriceerd en zijn daarmee klaar voor gebruik. Op de locatie moeten de delen alleen nog maar in elkaar gezet te worden. De bouw kan sneller worden uitgevoerd, omdat ze in afgesloten ruimtes worden gebouwd waar ze niet worden beïnvloed door de natuur (bijvoorbeeld storm, hitte of kou).

Verder zou het kunnen gebeuren dat bij het bouwen van een traditionele garage er materiaal vanuit verschillende locaties naar de bouwplaats gebracht moet worden. Alleen al in het transportproces kan er veel mis gaan. Een prefab garage wordt in een fabriek geproduceerd, waardoor de kans groot is dat er voldoende materiaal in huis is om de opdracht op tijd te volbrengen.

Om u een beter beeld te geven, hebben wij een time lapse gemaakt van een van onze opdrachten:

2. Een prefab garage zorgt voor consistente kwaliteit

Gefabriceerde constructies vinden plaats in een gecontroleerde productieomgeving, waardoor ze gespecificeerde normen volgen. Als gevolg hiervan worden de onderdelen van de constructie gebouwd naar een uniforme kwaliteit.

De kwaliteit en het vakmanschap van bouwplaats gebouwde constructies zijn afhankelijk van verschillende vaardigheidsniveaus en tijdschema’s van onafhankelijke aannemers. Bij prefabricatie wordt iedere assemblage gebouwd door ervaren personeel in een fabriek. Het voordeel hiervan is dat er meerdere kwaliteitscontroles worden gehouden gedurende het gehele proces. Overigens kunnen onderdelen preciezer geconstrueerd worden met behulp van machines.

Finish Building heeft kwaliteit als één van zijn kernwaarden. Wij onderscheiden ons van onze concurrenten door continue nieuwe oplossingen te bedenken hoe staal in de bouw kan worden toegepast. Onze huisleverancier Tata Steel IJmuiden levert coils aan waar wij hoogwaardige stalen materialen en accessoires van vervaardigen. Wij staan garant voor constante kwaliteit. De NEN-EN-ISO 9001 certificering is hier de bevestiging van.

3. Een prefab garage is niet definitief gevestigd

Een prefab garage hoeft niet permanent op een plek te blijven staan. De garage kan makkelijk gedemonteerd en weer gemonteerd worden. Het voordeel hiervan is dat u uw garage kan verplaatsen wanneer u wilt verhuizen of de garage op een ander locatie wilt hebben.

4. Voor een prefab garage heeft u geen technische kennis nodig

Een prefab garage is makkelijk in elkaar te zetten, dit komt doordat de onderdelen voorgefabriceerd zijn. Het vereist geen technische kennis om een de garage te monteren. Een paar handige vrienden kunnen de klus al klaren. Finish Building streeft er altijd naar om de garages zo efficiënt en gemakkelijk mogelijk te maken voor de klant. Bekijk wat we voor u kunnen betekenen op onze website.

5. Prefab garages zijn duurzamer en milieuvriendelijker

Prefab garages hebben een betere kostenefficiëntie en minder verspilling, doordat ze worden vervaardigd onder strengere normen en met behulp van geavanceerde technologie. Traditionele garages hebben meer materiaal nodig, waardoor er meer verspilling is. Bij het maken van een prefab garage is er echter de mogelijkheid om materiaal te recyclen, omdat ze in een fabriek worden vervaardigd.

Bent u van plan om een prefab garage te kopen of heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Tel: 0800 2090.
Email: info@finish-building.nl

Offerte aanvragen