Uw geisoleerde loods als bouwpakket

Een geisoleerde loods bouwen kan snel en efficiënt met een bouwpakket. Finish Building levert prefab elementen op maat aan, waardoor het opzetten van de staalconstructie heel gemakkelijk verloopt. Dit komt mede doordat de geleverde elementen genummerd zijn zoals op de bijgeleverde constructietekeningen. In de bijgeleverde montagehandleiding staat ook beschreven hoe ieder element gemonteerd dient te worden. Wat zit er precies in dit bouwpakket en hoe monteert u uw geisoleerde loods? We leggen het u graag uit.

Geisoleerde loods bouwen

Het is bij Finish Building mogelijk om zowel een ongeisoleerde als geïsoleerde loods te bouwen. De keuze voor isolatie en de isolatiewaarde is vooral afhankelijk van de functie van de loods. Voor een opslagruimte heeft u bijvoorbeeld geen tot weinig isolatie nodig, terwijl u wel een dikke isolatielaag nodig heeft wanneer u van plan bent om veel in uw loods te werken. Het is in beide gevallen mogelijk om uw loods zelf te bouwen. Voor een loods tot 100m2 heeft u ongeveer 5 werkdagen nodig om deze op te bouwen. Dit is mede afhankelijk van de afmeting, maar ook van het aantal ramen, deuren en andere details in uw loods. Deze factoren kunt u zelf bepalen wanneer u uw loods samenstelt. Onderdelen zoals een sectionaaldeur hoeft u echter niet zelf te monteren. Wat zit er dan precies in het bouwpakket? We zetten het even voor u op een rij.

Waaruit bestaat het geisoleerde loods bouwpakket?

Wanneer u bij ons een loods bestelt, kunt u kiezen om deze zelf te bouwen of te laten bouwen. In beide gevallen wordt de geisoleerde loods als een bouwpakket geleverd. Dit pakket bestaat uit meerdere elementen. Als eerste is er de staalconstructie als basis. Alle staalframe elementen worden in een pakket geleverd, waarbij ieder element genummerd is. Dit zijn dak- en wandframes en montageplaten. Ieder element heeft dus een ander doel. Ook staat er op alle kant-en-klare elementen een opdruk. Deze zit aan de binnenkant, zodat u ziet op welke manier u deze dient te monteren. Verder ontvangt u een doe-het-zelf-pakket met alle dak- en wandplaten of -panelen. Bij een geisoleerde loods is deze beplating al voorzien van een isolatielaag. U hoeft bij de montage dus geen losse isolatie aan te brengen. Deze zit namelijk al geïntegreerd in de dak- en wandpanelen. De panelen worden waar mogelijk op maat geleverd.

In het bouwpakket voor uw geïsoleerde loods zitten ook de benodigde schroeven waarmee u alles vast kunt zetten. In de bijgeleverde montagehandleidingen en detailtekeningen staat aangegeven welke schroef voor welk element gebruikt wordt.

Alle elementen zijn genummerd zoals ze zijn afgebeeld op de bijgeleverde constructietekening. Hierbij zijn ze van links naar rechts genummerd. Dit kan bijvoorbeeld WAND1R t/m WAND5R zijn. Dat zijn dan de vijf elementen van links naar rechts aan de rechterzijde  van uw geisoleerde loods. De dakelementen zijn op dezelfde manier genummerd. We raden aan om alle elementen op de juiste plek langs de fundering neer te leggen voordat u begint, zodat u deze meteen correct kunt monteren.

Hoe bouwt u uw loods op?

Met het Finish Building bouwpakket is het makkelijk om zelf uw geisoleerde loods te monteren. Zoals aangegeven is er een montagehandleiding waarbij per element duidelijk wordt hoe deze gemonteerd dient te worden. Waar dient u te beginnen? Als eerste is het noodzakelijk dat uw fundering reeds gereed is. Dit kan een betonvloer zijn of stelcon platen. Daarna kunt u beginnen met het bevestigen van het startprofiel. Dat is het frame waarin de stalen wand-elementen komen te staan. Nadat het startprofiel aan uw fundering is bevestigd, kunt u de wand-elementen monteren. Het is essentieel dat u hierbij waterpas werkt en dat alle elementen haaks op elkaar staan. Als u de handleiding volgt, kan er niets fout gaan. Mocht u alsnog ergens tegenaan lopen, staan wij natuurlijk graag voor u klaar!

Finish Building geisoleerde loods bouwpakket wand elementen

Van koppelstuk tot loods

Bij iedere geisoleerde loods bouwpakket leveren we twee montagehandleidingen: één voor de staalframe elementen en één voor de dak- en wandplaten en het zetwerk. In deze handleidingen staat in detail beschreven welke elementen waar geplaatst dienen te worden. Ook de montageplaten zijn hierin genummerd. Deze platen zijn op te delen in vier groepen: nokplaten, nokstrips, knieplaten en (koppel)ankers. Deze koppelstukken verbinden de frame elementen met elkaar en met de vloer of fundering. Ook zorgen deze voor extra stevigheid van uw loods zodat die beter bestendig is tegen harde wind of andere weersinvloeden. Om deze goed vast te zetten, wordt gebruik gemaakt van bouten. Deze kunt u machinaal of met de hand bevestigen. Ook is het frame hierdoor altijd te demonteren en gemakkelijk te vervoeren. Dat is een van de voordelen van het bouwpakket van onze geïsoleerde loodsen.

Finish Building geisoleerde loods bouwpakket hoek elementen

Montage

Bij het monteren van het staalframe wordt begonnen aan de voor- of achterzijde van de loods. Dit is afhankelijk van de aanvoerroute: wordt alles aan de voorkant geleverd, start dan achteraan en vice versa. Begin met het monteren van een haakse hoek [90 graden]. Het is van belang dat alle wand- en gevelelementen 20 millimeter over de vloer of fundering steken. Dit is vanwege het monteren van de gevelbekleding die langs de fundering doorsteekt. Let er hierbij op dat de kopgevels tussen de zijgevels komen te staan.

Wanneer de voor- of achtergevel staat, gaat u verder met de zijwanden. Als laatste kunt u dan de overstaande kopgevel neerzetten. Wanneer de gehele wandconstructie staat, kunt u aan de dakconstructie beginnen. Let er weer op dat deze haaks op de wandconstructie staat.

Het is ook mogelijk om eerst aan beide zijden van uw loods een deel van de wand te monteren en daarop meteen dat deel van het dak te bevestigen, om vervolgens verder te gaan met de wand. Op die manier monteert u de volledige loods van voren naar achteren. Beide methodes (eerst gehele wand dan dak, of wand en dak om en om) zijn prima. Heeft u het gehele staalframe gemonteerd? Dan kunt u beginnen aan het monteren van de beplating.

De dak- en wandbeplating monteren

De volgende stap in het bouwpakket is de wandbeplating. Bij een geisoleerde loods bouwpakket ontvangt u geïsoleerde wandprofielen, oftewel sandwich wandpanelen. Hiervoor worden speciale paneelschroeven geleverd. Ook worden er panelentekeningen geleverd die laten zien welke panelen waar geplaatst worden. Schroef de panelen tegen het frame aan. Let erop dat u deze haaks langs de gootlijn plaatst. Zet deze verticaal tegen het frame op. Zaag in de hoekpanelen de overlap eraf, zodat deze recht is aan de zijkant. De rechte kanten van beide hoekpanelen kunt u in elkaar schroeven.

De wandpanelen dienen te rusten op het startprofiel aan de onderzijde. Het hoekpaneel schroeft u vast aan het frame. Daaroverheen schuift u de overlap van het nieuwe paneel, die u aan de andere kant weer bevestigt aan het frame. Zo werkt u alle panelen af.

Komt er een deur of kozijn in uw loods? Dan dienen de omliggende panelen op maat gezaagd te worden. U kunt hiervoor het beste het paneel plaatsen op de juiste plek en deze aan de binnenkant aftekenen, waarna u het kunt afzagen. Daarna kunt u deze monteren.

Doordat de panelen in elkaar vallen, ontstaat er een mooie strakke gevel. Als de panelen rondom allemaal zijn gemonteerd, zaagt u de panelen op de voor- en achtergevel onder een hoek aan de hand van de staalconstructie. Ook deze kunt u eerst aftekenen aan de binnenkant voordat u het afzaagt.

Finish Building bouwpakket geisoleerde loods montage overlap sandwichpanelen
FFinish Building geisoleerde loods bouwpakket montageinish Building geisoleerde loods bouwpakket montage
Finish Building geisoleerde schuur bouwpakket zetwerk

Water- en winddicht dankzij zetwerk

Wanneer uw geisoleerde loods helemaal is opgebouwd met het bouwpakket, is er nog een laatste stap. Dat is het zetwerk. Daarmee kunt u namelijk alle gaten en randen afdichten. Denk hierbij aan het nokstuk of de windveren. Daarmee wordt uw constructie volledig wind- en waterdicht. Het nokstuk monteert u bovenop het dak, waar de dakplaten van beide kanten bijeen komen. De windveren dekken de zijkant van het dak af en monteert u aan weerszijden van het dak. Al deze stukken zetwerk zijn meegeleverd in het bouwpakket van uw geïsoleerde loods. We leveren uiteraard ook andere stukken zetwerk mee.

Sneller bouwen met het Finish Building bouwpakket

Zoals hierboven beschreven, bevat het bouwpakket alles om uw geisoleerde loods binnen een paar dagen op te kunnen bouwen. Alle elementen worden kant-en-klaar geleverd, waardoor u alleen alles op de juiste plek hoeft klaar te leggen. Het zelf bouwen van uw loods kan aanzienlijk schelen in de kosten ten opzichte van een montageteam. Natuurlijk kunnen wij u wel blijven helpen. Heeft u tussentijds vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team helpt u graag verder.

Finish Profiles Loods antraciet

Finish Building staat voor garantie op de beste kwaliteit, een snelle levering en persoonlijke service. De producten hebben een garantie van minimaal 30 jaar. Daarnaast is er een mogelijk om een afspraak met ons te maken op ons hoofdkantoor in Purmerend. Hier hebben we een showroom compleet met een demoloods, waar u al onze producten kunt bekijken. Zo kunt u zien welke materialen, kleuren en soorten beplating wij aanbieden.

Wilt u graag zelf uw geisoleerde loods samenstellen? Ontwerp de loods via onze configurator! Dan krijgt u via een 3D beeld alvast een indruk van hoe uw loods eruit kan komen te zien. Liever meteen een offerte aanvragen? Dat kan natuurlijk ook! Dan kunt u een inzicht krijgen in de kosten van een geisoleerde loods bouwen. Op onze website kunt u ook een prijsindicatie vinden.

Wanneer u vragen heeft, kunt u deze gerust stellen aan ons deskundige personeel. We zijn altijd te bereiken via onderstaande gegevens.

T: 0299-451265
E: info@finish-building.nl

Meest recente berichten

Wilt u graag weten wat Finish Building voor u kan betekenen?

Direct contact: 0299 - 451 265 van ma t/m vr 08.00 - 17.00 uur en op za van 09.00 - 13.00 uur