Hoeveel kost de bouw van een prefab loods?

Het bouwen van een zelfbouwloods is een belangrijke investering als u extra opslag en/of werkruimte nodig heeft. Een populaire optie, die steeds meer terrein wint, is het gebruik van prefab loodsen. Prefab loodsen bieden veel voordelen, waaronder een snellere bouwtijd en lagere kosten. In dit blog gaan we in op de kosten van het bouwen van een prefab loods. Waar moet u rekening mee houden bij de planning van uw project.

 

1. Bouwkosten

De kosten van het bouwen van een prefab loods zijn over het algemeen lager dan de bouwkosten van traditionele bouwmethodes. Dit komt doordat prefab loodsen in de fabriek worden geproduceerd en geassembleerd tot frames. Op de bouwplaats ontvangt u eigenlijk het zogenaamde loods bouwpakket. Alle frames zijn voorzien van een nummer, zodat u gemakkelijk en snel de verschillende frames aan elkaar zet. Deze efficiency vertaalt zich terug in bouwsnelheid en daardoor bespaart u op arbeidskosten. Hoeveel kosten u bespaart is afhankelijk van de afmeting van de loods. Een loods van 50m2 bouwt u in ongeveer 3 werkdagen. Een loods van 100m2 heeft een bouwtijd van 5 werkdagen.

2. Grootte van de loods

De grootte van de loods is een belangrijke factor in het bepalen van de prijs. Hoe groter de loods, des te meer materialen gaan er in de loods. Bij het bepalen van de afmeting van uw loods is het belangrijk dat u rekening houdt met de wensen die u nu heeft, maar zeer zeker ook nadenkt over uw toekomstige behoeften.

3. Materiaalkeuze

De kosten van het bouwen van een prefab loods worden ook bepaalt door de materiaalkeuze. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en bijbehorende kosten. Staal is duurzaam en vereist weinig onderhoud. Zorg dat u kiest voor een goede coating. Kiest u voor een Finish Building loods, dan kiest u automatisch voor de beste coating in de markt. De HPS200 ultra coating. Deze coating bestaat uit meerdere lagen. Is 8x zo dik, dan bijvoorbeeld een polyester coating, is zeer sterk en slijt minder en kan alle weersomstandigheden aan. Welk profiel u ook voor uw loods kiest, alle beplatingen zijn voorzien van deze HPS200 ultra coating.

4. Aanvullende kosten

Naast de kosten van de prefab loods zelf, moet u rekening houden met andere kosten. Deze kosten zijn:

a. eventuele benodigde vergunningen

b. funderingswerkzaamheden

c. eventuele nutsvoorzieningen

d. bestrating

Het is belangrijk dat u deze kosten ook in uw budget meeneemt, zodat u een compleet overzicht heeft en tijdens het bouwproces precies op de hoogte bent.

5. Onderhoudskosten

Bij het plannen van het budget is het verstandig om ook alvast de onderhoudskosten in overweging te nemen op de lange termijn. Kiest u voor een stalen loods van Finish Building dan heeft uw loods weinig onderhoud nodig. Het jaarlijks schoonmaken van de loods met het onderhoudsmateriaal dat u bij oplevering van uw loods van ons ontvangt is voldoende.

Conclusie:

Het bouwen van een prefab loods bouwpakket biedt u een efficiënte en kosteneffectieve oplossing voor uw opslag en/of werkruimte behoeften. Door de lagere bouwkosten en de snellere bouwtijd is een prefab loods een aantrekkelijk optie. Bij de keuze van het bouwen van een loods is het belangrijk dat u goed nadenkt over de afmetingen van de loods en met welke kosten u nog meer rekening moet houden, zodat u een realistisch budget kan opstellen.

Wilt u een loods bouwen compleet naar uw wensen, zodat u een eerste stap maakt om de kosten van het bouwen van uw prefab loods inzichtelijk te maken?

Met onze 3D configurator stelt u uw loods naar uw wensen samen. Na het samenstellen van uw loods ontvangt u binnen enkele minuten een op maat gemaakte offerte inclusief tekeningen in uw mailbox. Liever eerst telefonisch contact? Bel naar onze adviseurs of bezoek onze showroom.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Meest recente berichten

Wilt u graag weten wat Finish Building voor u kan betekenen?

Direct contact: 0299 - 451 265 van ma t/m vr 08.00 - 17.00 uur en op za van 09.00 - 13.00 uur