Prefab facts: 7 feiten over prefab loodsen

Prefab loods bouwen is een manier van bouwen die al populairder wordt. Dit komt onder andere door het gemak en de duurzaamheid. Altijd al meer hierover willen weten? Deze blog benoemt 7 handige feiten over prefab loodsen.

1: Prefab loodsen zijn betaalbaarder dan traditionele loodsen

Een prefab loods reduceert de constructiekosten, arbeidskosten en materiaalkosten van uw project. Hierdoor zijn de constructies kostenefficiënt.

De kosten van een prefab loods zijn gemakkelijker te voorspellen dan die van traditionele loodsen. Hierdoor kunnen de fabrikanten materialen op grotere schaal inslaan. Dit bespaart kosten voor zowel de fabrikant als de eindafnemer.

Op de website van Finish Building kunt u gemakkelijk de prijs van een bouwpakket berekenen. Let op, dit zijn algemene prijzen! Wilt u de prijs van een op maat gemaakte loods weten? Vraag dan uw offerte aan.

2: Prefab bouwen bespaart tijd

De bouw van een prefab loods neemt ongeveer de helft van de tijd in beslag ten opzichte van een loods die gebouwd wordt via de klassieke bouwmethode. Dit komt doordat prefab loodsen gedeeltelijk voorbereid worden in een fabriek.

De elementen zijn zo goed als gereed en kunnen later op de bouwplaats worden gemonteerd. De voorbereidingen die op de bouwplaats getroffen worden, kunnen gelijk plaatsvinden als de productie van de prefab componenten. Hierdoor kunt u tijd en geld besparen.

Finish Building staat bekend om haar snelheid. Deze behoort samen met persoonlijke service en kwaliteit tot de drie kernwaarden van de organisatie. Finish Building is in staat om snel in te spelen op de behoeften van haar klanten. Bovendien kunnen wij de producten snel produceren en leveren. U weet dus altijd waar u aan toe bent wanneer u bij ons een prefab loods bestelt.

3: Consequente kwaliteit bij prefab constructies

Wij produceren de geprefabriceerde constructies bij ons in de fabriek. Hier heerst een gecontroleerde en gereguleerde fabrieksomgeving. Wegens de hoge kwaliteitseisen in de fabriek krijgt ieder component dezelfde eigenschappen. Daardoor is de kwaliteit van alle constructies gelijk. Dit komt omdat deze uit dezelfde fabriek komen.

4: Duurzamer bouwen

Prefab gebouwen worden geprezen om de energie-efficiëntie en de duurzame constructies. In vergelijking met de traditionele bouw is er minder materiaal nodig. Dit leidt tevens tot minder afval. Doordat geprefabriceerde gebouwen in een fabriek worden geproduceerd kan het overige materiaal makkelijker hergebruikt worden.

In de staalbouw is er zelfs geen sprake van afval. Staal is immers geheel recyclebaar. Het overgrote deel van de stalen funderingen worden al gemaakt uit gerecycled staal. De afvalstoffen die we wel produceren, zoals cement, kunnen we ook weer hergebruiken.

Finish Profiles maakt gebruik van sendzimir verzinkt staal. Dit is een duurzame vorm van staalconstructie die makkelijker te produceren is. Tevens heeft het een langere levensduur. In de video hieronder vertelt de oprichter en eigenaar van Finish Building over duurzaam produceren in de staalbouw.

5: Prefab loodsen zijn flexibeler

Het is mogelijk om een prefab gebouw aan te passen. Doordat prefab constructies bestaan uit diverse individuele onderdelen, is er meer flexibiliteit. Wanneer u iets wilt veranderen in uw ontwerp, kunnen wij de verschillende onderdelen wijzigen naar uw wensen.

6: De bouw is onafhankelijk van het weer

Het weer kan geen nadelig effect hebben op de bouw van een prefab constructie. Dit komt doordat we alle elementen van de constructie in een afgeschermde en afgedekte werkplaats fabriceren. Dit zorgt ervoor dat de bouw niet afhankelijk is van weersomstandigheden. Tevens zijn de stalen onderdelen waterbestendig. De stalen constructie kan niet snel roesten en de beplating is beschermd met een coating. Zo zijn zowel de productie als het bouwproces niet afhankelijk van het weer.

7: Prefab constructies zijn makkelijk te hergebruiken

Prefab loodsen en schuren kunt u makkelijk monteren en  weer demonteren. Op die manier is het mogelijk om de constructie te verplaatsen en hergebruiken. Daardoor bespaart u tijd en geld en is er minder inspanning nodig. Ook worden er minder grondstoffen gebruikt. Verder zijn er eenvoudige en uitgebreide mogelijkheden voor herontwerpen. Hierbij helpen onze adviseurs u graag.

De zelfbouw loodsen van Finish Building zijn makkelijk te monteren. Ze worden als bouwpakket geleverd. Hierbij ontvangt u een duidelijke en overzichtelijke handleiding voor de montage. Daarmee kunt u de montage zelf gemakkelijk uitvoeren. Tevens kunt u ervoor kiezen om hulp in te schakelen van ons deskundige montage team. Dit kunt u van tevoren aangeven bij het aanvragen van uw offerte.

Bent u op zoek naar een prefab loods of garage? Dan heeft Finish Building de ideale oplossing voor u! Bouw sneller én voordeliger met de prefab loodsen van Finish Building!

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op. Onze adviseurs helpen u altijd graag.

Tel: 0299-451265.
Email: info@finish-building.nl

Offerte aanvragen

Meest recente berichten

Wilt u graag weten wat Finish Building voor u kan betekenen?

Direct contact: 0299 - 451 265 van ma t/m vr 08.00 - 17.00 uur en op za van 09.00 - 13.00 uur