Waarom kiezen voor een geisoleerde loods

Een geisoleerde loods bouwen kan vele doeleinden hebben, zoals opslag of een werkruimte. Waarom zou u kiezen voor een geïsoleerde loods? Door de isolerende eigenschappen is een geisoleerde loods bouwen milieuvriendelijker, is er geen condensatie of schimmel en heeft u minder geluidsoverlast. We zullen hieronder dieper ingaan op de voordelen van isolatie bij het bouwen van uw loods.

Geen extra werkzaamheden

Wanneer u ervoor kiest om uw loods te laten isoleren, leveren wij de dak- en wandbeplating al geïsoleerd aan. We werken hierbij met zogenoemde sandwichpanelen. Deze bestaan uit twee panelen met een isolatielaag ertussen. Deze panelen geven al de isolerende werking wanneer ze worden geplaatst. Er hoeft daardoor geen extra isolatielaag aan te worden gebracht tijdens de bouw. Een bijkomend voordeel is dat u sneller bouwt.

Een geisoleerde loods bouwen is milieuvriendelijk

Doordat er een extra laag in de dak- en wandbeplating zit, ontstaat er een barrière. Deze voorkomt dat de koude lucht van buiten binnendringt in de winter. In de zomer zorgt de isolatie ervoor dat het in uw loods niet te warm wordt. U krijgt dus het hele jaar door een aangename temperatuur in de loods. Dit zorgt er ook voor dat u in de winter minder hoeft te stoken. Zo bespaart u weer energie. Al met al is een geïsoleerde loods heel energie-efficiënt. Hiermee draagt u weer bij aan het milieu.

Minder geluidsoverlast

De isolerende eigenschappen van uw loods zorgen er ook voor dat er minder geluid binnendringt. De isolatielagen in het dak en in de wanden hebben namelijk geluidsabsorberende eigenschappen. Hierdoor heeft u tijdens het werk minder last van geluiden van buiten. Ook andersom is dit het geval. De geluiden die in uw loods geproduceerd worden, zijn door de isolatie minder hoorbaar voor de buitenwereld. Dit is dus aan beide kanten prettiger werken.

Geen condensatie

Bij een stalen gebouw kan er snel condens vormen. Dit komt doordat er sneller temperatuurverschillen ontstaan. Wanneer het buiten heel koud is, kan de koude lucht botsen met de warme lucht in de loods. Dit levert vervolgens een reactie op, namelijk condens. Condensatie kan op lange termijn nadelige gevolgen hebben. U moet hierbij denken aan het ontstaan van schimmels. Om dit te voorkomen is de oplossing het toepassen van geïsoleerde beplating. Bij een geisoleerde loods is er minder kans op condensatie. De extra laag in de beplating neemt namelijk een deel van het vocht op. Dit voorkomt dat het vocht op uw muren komt. Daarbij is ons advies om wel altijd goed te ventileren.

Een geïsoleerde loods is schimmelvrij

Hoe minder vocht in een geïsoleerde loods, hoe beter. Dit heeft namelijk nog een voordeel. Vocht kan immers schimmel aantrekken. Tevens kan het staal sneller roesten. Dit wordt echter allemaal voorkomen met de isolatielaag in onze panelen. Hierdoor blijft uw loods langer beschermd en gaat het langer mee.

Welke isolatiedikte heb ik nodig?

Omdat het gebruik van iedere loods anders is, is de nodige isolatiedikte ook anders. De functie van een loods bepaalt de isolatiewaarde, oftewel de dikte van de isolatielaag. Gebruikt u de loods slechts voor opslag, is de iso-waarde 40mm. Bent u echter van plan om koelcellen te plaatsen, gebruiken we een isolatiewaarde van maar liefs 150 mm. Uiteraard is alles ertussenin ook mogelijk, afhankelijk van wat u in uw loods wilt plaatsen. Om u een algemene indruk te geven van de isolatie waarde toepassing, vindt u hieronder een overzicht:

40 MM Vorstvrij opslag
60 MM Lichte industrie / opslag
80 MM Lichte industrie / opslag / werkruimte
100 MM RC 6,5 bouwbesluit werkplaats incl. kantoor
130 MM Bouwbesluit werkplaats / kantoor / koel- en vriesruimte
150 MM Koel- en vriescellen

 

Wij bepalen samen met u wat de ideale isolatie dikte is voor uw loods.

Meer mogelijkheden op uw dak

In onze webshop vindt u veel soorten geïsoleerde dakplaten. We kunnen diverse soorten panelen aanbieden. Ook hebben we veel meer keuze in kleur, waardoor u uw loods helemaal naar uw smaak kan uitzoeken. Wat dacht u bijvoorbeeld van een rood of blauw dak? Zo valt u meteen meer op!

Samenvattend zijn er dus vele voordelen aan een geïsoleerde loods. Door de energie-efficiënte en onderhoudsarme eigenschappen, is het bovendien ook nog voordeliger.

Wilt u meteen een offerte aanvragen?  Of heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Profiteer van de kennis en ervaring van onze verkoopadviseurs. Samen met u stellen zij graag samen met u de ideale loods samen.

Liever eerst zelf uw loods samenstellen? Dat kan ook! Dit regelt u eenvoudig en snel met onze online tool loods ontwerpen. Hiermee stelt u zelf uw loods samen, zodat u in 3D snel ziet hoe uw loods eruit gaat zien. Bovendien ontvangt u van ons een offerte. Hier zit ook de 3D tekening van uw loods bij.

 

T: 0299 – 451 265

 

E: info@finish-building.com

Meest recente berichten

Wilt u graag weten wat Finish Building voor u kan betekenen?

Direct contact: 0299 - 451 265 van ma t/m vr 08.00 - 17.00 uur en op za van 09.00 - 13.00 uur