Home/Blog/Waarom staal het beste bouwmateriaal is
Waarom staal het beste bouwmateriaal is

Waarom staal het beste bouwmateriaal is

Wanneer u een loods wilt bouwen dient u met veel aspecten rekening te houden. Een van de zaken waar u over na moet denken is de keuze voor het materiaal. Het valt nog niet mee om dat allemaal uit te zoeken.

Het is algemeen bekend dat staal één van de beste bouwmaterialen is en light steel in het bijzonder.

In deze blog worden vijf van de belangrijkste kenmerken van Light steel uitgelicht.

1. De kracht en de uitstraling van het materiaal

Light steel biedt architecten veel vrijheid in de kleur, de textuur en in de vormgeving. Het is een veelzijdig materiaal door de kracht, duurzaamheid, schoonheid en precisie. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat architecten bredere parameters hebben om ideeën te verkennen en nieuwe oplossingen te bedenken.

In de fabriek wordt het materiaal afgewerkt volgens vereiste voorschriften onder gecontroleerde omstandigheden.

Het eindresultaat van light steel is tevens beter te voorspellen en te herhalen.

2. De snelheid en de efficiëntie van het materiaal

De stalen componenten kunnen vooraf gefabriceerd worden met minimale arbeid op locatie. Dit zorgt ervoor dat light steel in alle seizoenen snel en efficiënt gemonteerd kan worden.

Light steel kan zorgen voor 20 tot 40 procent reductie in de bouwtijd vergeleken met constructies die ter plaatse worden gebouwd, afhankelijk van de schaalgrootte van het project.

3. mogelijkheid voor veranderingen

Light steel staalconstructies bieden de mogelijkheid om aanpassingen in de indeling van constructie door te voeren. Doordat stalen constructies geen beperkingen hebben wat betreft omlijsting kunnen ze gemakkelijk aangepast worden. Het is mogelijk om zowel in de hoogte en in de breedte uit te breiden.

4. Staal kan eindeloos worden gerecycled

Als een gebouw met een stalen frame gesloopt wordt, kunnen de componenten ervan hergebruikt worden. Staal kan worden omgesmolten en daarna opnieuw worden gebruikt.

Staal kan eindeloos worden gerecycled zonder dat het materiaal zijn eigenschappen verliest. Overigens bespaart staal op het gebruik van natuurlijke grondstoffen. Ongeveer een derde van het nieuwe staal wordt al gemaakt van gerecycled staal.

5. Light steel is lichter en milieuvriendelijker

Light steel is een lichtgewicht bouwmateriaal en vereist daardoor minder uitgebreide fundering. Hierdoor wordt de impact van de constructies op het milieu verminderd.

Een voordeel van lichter materiaal is dat het gemakkelijker verplaatst kan worden. Dit zorgt ervoor dat transport en brandstofverbruik wordt beperkt, waardoor de transportkosten gereduceerd worden.

Light steel constructies zijn bovendien energiezuinig. De constructies zijn goede isolatoren voor de warmte en de koud. Deze isolerende eigenschap zorgt ervoor dat de warmte in de winter wordt vastgehouden en tegelijkertijd de temperaturen laag houdt in de zomer. De temperaturen in een van structureel staal wordt zodoende gehandhaafd. Deze eigenschap van light steel helpt energie te besparen die normaliter gebruikt zou worden voor het verwarmen of koelen van het onroerend goed.

De loodsen van Finish Building zijn eenvoudig te monteren. U kan dit zelf doen of laten doen door ons professionele montage team.
Finish Building produceert alles in eigen huis, waardoor er snel geleverd kan worden. Om de kwaliteit te garanderen wordt er gebruik gemaakt van het hoogwaardige staal en de coatings van Tata Steel. Bovendien wordt er een garantie van minstens 30 jaar op de producten gegeven.

Voor meer informatie kunt u onze website bezoeken of contact met ons opnemen. Wij helpen u graag met al uw vragen.

Tel: 0800 2090.
Email: info@finish-building.nl

Offerte aanvragen