Waarom Finish Building

Loodsenbouw is onze kernactiviteit. Finish Building is dé specialist in het produceren en leveren van kant en klare zelfbouwloodsen. We hebben de kennis, het vakmanschap én de machines om alles in eigen huis te maken. Hiermee produceren en bouwen we loodsen, schuren en hallen van de hoogste kwaliteit.

We ontwerpen naar uw specifieke wensen, monteren indien gewenst, kunnen u helpen bij uw vergunningsaanvraag en denken graag met u mee. Wilt u uw eigen loods monteren, dan kunnen we ook het materieel verzorgen. Onze levertijd is ca. 10 tot 12 weken. Wij leveren uw loods in modules aan, zodat u deze zelf monteert. Kiest u voor Finish Building, dan kiest u voor alles onder één dak.

We onderscheiden ons door het gemakkelijke en snelle montageproces van onze loodsen. We bieden een kant en klaar totaalpakket aan. Daarnaast vinden we persoonlijke service ontzettend belangrijk. Vandaar dat we voor iedere klant een vast aanspreekpunt hebben. Uw contactpersoon is altijd beschikbaar voor persoonlijk advies. En denkt graag met u mee.

Kwaliteit, snelheid en persoonlijke service zit bij ons in het DNA. Klik hieronder op overzicht prijzen voor een overzicht van de prijzen van onze standaard loodsen. Of kies voor loods ontwerpen en stel zelf uw op maat gemaakte loods samen.

Onze staalframe constructie

Efficiënt en zo gemakkelijk mogelijk loodsen bouwen is het uitgangspunt van ons concept. Wij hebben een loods bouw pakket ontwikkelt, dat eenvoudig en snel te monteren is.

De basis is het stalen frame. Door de toepassing van een staalframe constructie, bouwt u snel, heeft u een grote ontwerp vrijheid en zijn uw kosten van bouwen relatief laag. Staalframe bouw is eigenlijk hetzelfde als hout skeletbouw, maar dan van staal. In Purmerend, in onze fabriek, produceren wij de stalen C profielen. Deze koudgewalste profielen samen vormen het frame van uw loods. Bouwen met staal heeft veel voordelen, zoals:

 • lichtgewicht bouwen
 • ongedierte en vocht hebben geen invloed
 • sterke constructie
 • duurzaam bouwen
 • snel bouwen
 • en makkelijke montage

Bestelt u bij ons uw loods, dan krijgt u een uitgebreide handleiding meegeleverd. En bouwt u eenvoudig zelf. Liever niet zelf uw loods bouwen? Dat kan ook. Dan bouwt het Finish Building bouwteam uw loods.

Dak- en wandbekleding

Ons moederbedrijf Finish Profiles is al 40 jaar dé Nederlandse producent voor hoogwaardige dak- en gevelbeplating. Dankzij onze jarenlange ervaring en onze eigen productielijnen zijn we in staat om snel en flexibel uw opdrachten uit te voeren.

U heeft de opties om uw wanden en dak te bekleden met sandwichpanelen, golfplaten, fels, rabat, damwandplaten, dakprofielen, dakpanplaten, wandprofielen, zetwerk op maat en in meerdere kleuren. Daarnaast ontvangt u een Finish Profiles garantiecertificaat op aanvraag met tot wel 30 jaar garantie op u materiaal.

Finish-Building-loods-deur-1-768x512-1

Deuren

Bij Finish Building maken we alleen gebruik van top kwaliteit. Daarom hebben wij voor de deuren van Hörmann gekozen. De leverancier van onze sectionaaldeuren.

Er zijn twee keuzes van deuren. Een deur die van binnenuit geopend kan worden door een ketting. En een deur met handbediening. Daarnaast kunt u kiezen uit veel standaard kleuren en formaten.  Voor de loopdeuren maken we gebruik van een geïsoleerde stalen MZ loopdeur. Ook deze deuren zijn leverbaar in veel kleuren.

Finish-Building-niet-geisoleerd-3

Goten

Het Finish gootpakket is gemaakt van gegalvaniseerd staal. Dit pakket is vervolgens aan beide zijden voorzien van een HPS200 Ultra ® of een Plastisol coating. Het Finish Building gootpakket is standaard leverbaar in 4 kleuren. Zwart (RAL 9005), wit (RAL 9010), grijs (RAL 7011) coatings voorzien van EN 13523-2 standaard. En een kleur gelijk aan de kleur van zink. Dit regenwater systeem onderscheidt zich met name door het design, de eenvoudige montage en de lange levensduur. Daarnaast is ook een aluminium bakgoot mogelijk.

Finish-Building-loods-Licht

Lichtplaten

Wilt u optimaal genieten van daglicht? Kies dan voor de Finish lichtplaten. Leverbaar in twee soorten.  Namelijk de Polyester- en de glasheldere Polycarbonaat lichtplaten. Deze platen worden toegepast in zowel de bouw, de agrarische – als de particuliere sector.

De optisch heldere lichtdoorlaatbaarheid en slagvastheid zijn de kenmerken voor deze lichtplaten. De toepassing van deze platen zijn divers. Daarnaast zijn deze platen geschikt voor toepassing bij temperaturen tussen de -20 to +100 graden Celsius. Polycarbonaat platen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen m.b.t. slagvastheid, lichttransmissie, vormvastheid, kleurechtheid en brandveiligheid (M1-B1-Class1).

Vergunningsaanvraag

Heeft u bouwplannen? De eerste vraag is dan of u een vergunning nodig heeft. De overheid stelt regels aan bouwen. Wij horen vaak van onze klanten dat deze niet altijd even duidelijk zijn. Daarom helpen wij u graag om deze aanvraag van uw vergunning succesvol en stapsgewijs te laten verlopen!

Wilt u meer weten over vergunningvrij bouwen en hoe u dit met het team van Finish Building kan regelen? Klik op de button hieronder.

Veelgestelde vragen

Het bouwen van uw loods roept verschillende vragen op. Wilt u meer weten over  constructie mogelijkheden, of u een vergunning nodig heeft, over materialen, montage of leveringen. U vindt al veel antwoorden op onze pagina veelgestelde vragen.

Finish Building loods rabar zwart

Ik wil graag een offerte aanvragen.

Finish Building®

Zelfbouwpakketten bevatten:

 • Dak- en wandbeplating
 • Al het zetwerk (hoekstukken nokstukken en windveren)
 • Goten + hemelwaterafvoer
 • Dak- en wandbeplating
 • Al het zetwerk (hoekstukken nokstukken en windveren)
 • Goten + hemelwaterafvoer

Wij staan voor u klaar

Direct contact: 0299 - 451 265 van ma t/m vr 08.00 - 17.00 uur en op za van 09.00 - 13.00 uur