CO2 neutraal bouwen

CO2-neutraal bouwen is de oplossing om uw loods, garage of hal te bouwen en CO2-emissie te verminderen. De overheid heeft gesteld dat rond 2030 de CO2-uitstoot met 35% verminderd moet zijn. Dit is belangrijk om klimaatverandering te voorkomen. Bouwoplossingen zullen daarom aanzienlijk veranderen. Op dezelfde manier blijven wij uw loods produceren. In 2020 zijn wij een samenwerking met de Black Jaguar Foundation gestart. Zij planten voor ons 11.625 bomen in het Amazonegebied. Daardoor kunnen wij onder andere uw loods, hal, schuur en/of garage CO2 neutraal bouwen.

Hoe bouw ik CO2-neutraal?

Een CO2-neutrale loods, hal of garage is qua type niet anders dan dat dit in 2030 zal zijn. De uitvoering is anders. Het begint allemaal bij de ontwerpfase. Dit gaat bijvoorbeeld om de keuzes die u wilt maken. Niet zozeer de keuze van dak- en wandbeplating. Tenslotte produceert Finish Building in eigen fabriek toekomstig CO2-neutraal door ons productieproces en het planten van bomen in Brazilië en Suriname. Het ligt meer aan de faciliteiten die u kiest. Wilt u bijvoorbeeld wel of geen verwarming? Gaat u voor warm of koud water? En voor welk soort verlichting kiest u?

Kiest u voor een loods, garage of hal van Finish Building? Dan kiest u voor een CO2-neutrale bouwoplossing. Daarmee kiest u dan voor:

1. 30 jaar garantie door gebruik van gegalvaniseerd staal

Gegalvaniseerd staal is sterker, roestbestendiger en het allerbelangrijkste: zeer geschikt voor hergebruik. Staal kent bijna geen afval. Tijdens het verwerkingsproces zijn er wel afvalproducten. Maar die worden hergebruikt. Denk hierbij aan gas en cement.

2. Licht in gewicht

De stalen frames van Finish Building zijn licht in gewicht. Op die manier is er minder transport nodig. Dit komt omdat er meerdere frames in één container passen. Ook biedt het voordelen in de manier van bouwen. Door het lichte gewicht zijn heipalen overbodig. Ook kan de fundatie lichter. Verder is het bouwen eenvoudiger omdat er minder mensen nodig zijn.

3. Keuze uit ongeïsoleerde en geïsoleerde beplating

De keuze van het gebruik bepaalt natuurlijk uw keuze voor de beplating. In ons assortiment hebben verschillende soorten coatings en diktes.  Ook heeft u keuze uit vele kleuren en texturen. Als u meer wilt weten over beplatingen, kunt u dit allemaal lezen op de website van Finish Profiles.

4. Levertijd van ca. 10 weken

In onze fabriek in Purmerend produceren wij uw loods. Extra transport is niet nodig. En, alhoewel dat niet direct met CO2 neutraal bouwen te maken heeft, leveren wij uw frames snel op de gewenste locatie.

Wat is er nog meer belangrijk als ik ga bouwen?

1. Levering van prefab elementen

Door het leveren van prefab elementen is de montage eenvoudig en snel. Het resultaat is dat er bij de bouw minder mensen nodig zijn.

2. Plaatsing op betonvloer of stelconplaten

Door het lichte gewicht van de frames, is er minder gewicht vloerbelasting. Dus is er ook minder puntlast voor de fundatie.

3. Uitgebreide montagehandleiding

Kiest u voor het zelf bouwen van uw loods, hal of garage? Een stap voor stap montage handleiding is inbegrepen. Liever niet zelf monteren? Schakel dan het Finish Building team in.

4. Op maat gemaakt en aangepast naar uw wensen

Wij hebben een standaard assortiment loodsen. Van tuinschuur afmetingtot bedrijfshal. Staat de loods van uw wens er niet bij? Stel dan zelf uw loods samen met onze 3D configurator. Heeft u hele specifieke bouwwensen? Maak dan persoonlijk een afspraak bij ons in de showroom.

Wilt u niet een compleet nieuwe garage, hal of loods bouwen, maar renoveren? Ook bij grootschalige renovatie geldt dat u CO2-neutraal kan bouwen als u kiest voor Finish Building.

Wat zijn de kosten van CO2-neutraal bouwen?

Bij Finish Building kunt u een standaard loods bouwpakket bestellen. Ook bouwen wij uw loods op maat. Volledig naar uw wensen. Met onze 3D configurator stelt u zelf uw loods, hal of garage samen en ontvangt u direct een prijsindicatie.

> TEST ONS  Wilt u wel een op maat gemaakte loods bouwen, maar niet zelf samenstellen? U kunt bij ons een offerte aanvragen. Het team van Finish Building gaat voor u aan de slag.

Tot slot

Kiest u voor Finish Building? Dan bouwt u CO2 neutraal! Ons product, productieproces en onze samenwerking met The Black Jaguar Foundation zorgen hiervoor. U leest hieronder wat deze samenwerking inhoudt.

Samenwerking Finish Profiles Group en The Black Jaguar Foundation

CO2 neutraal bouwen ondertekening Chris van de Vossen en BJF

 

Duurzaamheid is één van onze kernwaarden. Wij zijn een samenwerking met The Black Jaguar Foundation (BJF) gestart zodat wij nog meer invulling geven aan deze kernwaarde. In de BJF vinden wij een partner, die net als ons tastbare oplossingen biedt. Wij bieden stalen bouw oplossingen. De BJF geeft oplossingen, omdat zij bomen planten. Dit doen zij in de belangrijkste en bovenal meest kostbare ecosystemen van de wereld. Dat zijn het Amazone regenwoud en de Cerrado savanne.

“Het praktisch en daadwerkelijk uit kunnen voeren en realiseren van een betere wereld nu en in de toekomst, vormt de basis voor ons bedrijf om CO2-neutraal te bouwen”

Chris van der Vossen

Founder/CEO Finish Profiles Group

 

In de komende 26 jaar plant de FPG 11.625 bomen in Araguaia Corridor. Dat is een van de grootste herbebossingsprojecten in Zuid-Amerika. Deze corridor heeft een totale lengte van 2600 kilometer en een breedte van maximaal 40 kilometer. De rivieren de Araguaia en een deel van de Tocatins rivier verbindt deze gebieden.

Door het planten van deze bomen, reduceert de FPG maar liefst 1.708.806 kg CO2-uitstoot. In 2030 zijn wij hierdoor zeker volledig CO2-neutraal. De eerste beplanting vindt op dit moment plaats. De tweede beplanting volgt in het plantseizoen 2021/2022.

Het redden van het Amazone regenwoud en de Cerrado savanne is bovenal belangrijk, omdat:

  1. Meer dan 50% van de bekende plant- en diersoorten leven in deze tropische gebieden;
  2. Het verdwijnen van deze corridor ernstige kilmaateffecten oplevert;
  3. Dit gebied een bron voor medicijnen is;
  4. Zij de longen van onze aarde zijn.

Wij zijn trots dat wij mee mogen en kunnen bouwen aan het behoud van het Araguaia Corridor gebied. Het in de markt zetten van CO2-neutrale bouwoplossingen is hiermee een feit.

Lees hier het verhaal over de Black Jaguar Foundation. Wilt u ook CO2-neutraal bouwen met staal?  Vraag dan hieronder uw offerte aan of ontwerp zelf alvast uw loods! Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

 

T: 0299-451265
E: info@finish-building.com

Meest recente berichten

Wilt u graag weten wat Finish Building voor u kan betekenen?

Direct contact: 0299 - 451 265 van ma t/m vr 08.00 - 17.00 uur en op za van 09.00 - 13.00 uur