Waarom kiezen voor een tuinschuur? 6 voordelen op een rij

De populariteit van tuinschuren in Nederland blijft stijgen. U kunt kiezen uit veel soorten en maten. Houten schuren en metalen schuren worden veel met elkaar vergeleken. Finish Building is de nr.1 in stalen tuinschuren. Omdat het bouwen met staal minder bekend is, dan een tuinschuur bouwen met staal, hebben wij dit artikel voor u geschreven.

Dit blogartikel illustreert de belangrijkste voordelen van het kopen van een metalen tuinschuur. Er zijn onbeperkte mogelijkheden van schuren te koop. Door de onderstaande voordelen in uw overweging mee te nemen, bespaart u kostbare tijd en geld.

 

1. De prijs van een tuinschuur

Het belangrijkste voordeel van een stalen tuinschuur is de prijs. Doordat ze goedkoper zijn dan hun houten tegenhangers. Voor de prijs van een houten schuur bouwt u een grotere stalen schuur. Het beschikbare budget is een belangrijke factor bij veel aankopen. Daarom behoort een stalen tuinschuur tot de meest gewilde opties voor tuinopslag. Daarnaast is er keuze uit verschillende vormen en maten, zodat er veel mogelijk is.  Finish Building heeft een standaard assortiment samengesteld, zodat u een snelle prijsindicatie heeft. Heeft u al ideen over het ontwerp van uw tuinschuur? Maak dan gebruik van onze 3D loods configurator zodat u uw eigen schuur kunt samenstellen.

 

2. Makkelijker te verplaatsen

Als vuistregel geldt dat de Finish Building schuren in prefab pakketten worden geleverd. Hierdoor is de montage snel en gemakkelijk. Zo bouwt u in enkele stappen uw eigen zelfbouwloods of schuur. Dit betekent ook dat u zelfs uw schuur kunt verhuizen. Standaard leveren wij een uitgebreide handleiding van uw tuinschuur mee. Of u nu een standaard schuur koopt. Of een op maat gemaakte schuur naar uw wensen. De gemiddelde bouwtijd van uw tuinschuur is ongeveer 3 werkdagen als uw schuur ongeveer 50m2 is.

 

3. Licht in gewicht

Staal kent een laag eigen gewicht. Minder gewicht betekent gemakkelijker te monteren. Daarnaast hoeft u geen bouwer te zijn om alles in elkaar te zetten. Het enige dat u hoeft te doen, is het stappenplan volgen.

 

4. Ongeëvenaarde duurzaamheid

Hoewel stalen schuren door hun stalen dak- en wandbeplating vaak verrassend licht zijn, zijn ze ook erg solide. Dit is een van hun belangrijkste eigenschappen. Staal is niet gemakkelijk te beschadigen en biedt langdurige bescherming aan elke constructie. Lees meer over waarom staal het beste bouwmateriaal is.

 

5. Onderhoudsvrij

Als u kiest voor een stalen tuinschuur heeft u weinig tot geen onderhoud. Het staal dat Finish Building gebruikt is voorzien van een coating. Deze coating zorgt voor bescherming tegen extreme weersinvloeden. Maar ook tegen roestvorming. Deze coating vertraagt het ontstaan van corrosie. En vermindert de effecten hiervan op uw schuur.

 

6. Fundering niet noodzakelijk

Daarnaast heeft een stalen tuinschuur nog een belangrijk voordeel. Vaak is er geen fundering nodig. In veel gevallen kunt u uw tuinschuur bouwen op stelconplaten. Door het lichte gewicht van staal is er geen fundering nodig. De tuinschuren van Finish Building kunnen op elke vlakke ondergrond worden neergezet. Het enige wat u hoeft te doen, is een waterpas gebruiken om een vlak stuk in uw tuin te vinden. Let wel  op! Grotere stalen schuren hebben wel een fundering nodig. Deze hebben een sterke basis nodig voor ondersteuning.

 

7. Snel bouwen

Een tuinschuur bouwen kan snel. In onze fabriek prefabriceren wij de staalframe modules. U ontvangt van ons genummerde modules, zodat u deze direct aan elkaar kan monteren. Om u een idee te geven, een tuinschuur van 50m2 bouwt u al in 3 werkdagen. Natuurlijk leveren wij een uitgebreide montagehandleiding, inclusief bouwtekeningen mee.

 

8. Vergunningsvrij bouwen

In veel gevallen mag u een tuinschuur vergunningsvrij bouwen. Wij adviseren altijd om bij de gemeente waar u uw tuinschuur wilt bouwen navraag te doen, omdat de regels van vergunningsvrij bouwen in elke gemeente anders zijn.

9. Stalen tuinschuur bouwen

Een stalen tuinschuur bouwen heeft een groot voordeel. Staal heeft nagenoeg geen onderhoud nodig. Kiest u voor een tuinschuur van Finish Building dan kiest u voor de beste kwaliteit. Niet alleen het staalframe is voorzien van een 25mu gegalvaniseerde laag, maar ook de beplating is voorzien van de beste coating in de markt, de HPS200 ultra coating. Bestand tegen alle weersinvloeden.

 

Ten slotte.

U heeft de voordelen van een tuinschuur bouwen met staal hierboven gelezen. Maar wij begrijpen dat u vragen heeft. Bijvoorbeeld dat u zeker wilt weten wanneer u wel of niet een fundering nodig heeft. Welke soorten dak beplating en wandbeplating er mogelijk zijn. Daarnaast is het ook belangrijk of u een vergunning nodig heeft. En dan is er ook nog keuze uit vele verschillende soorten, structuren en kleuren beplating. Met andere woorden er zijn veel keuzes. Daarom staat het team van Finish Building u graag te woord.

Profiteer van de kennis van ons team. Al meer dan 40 jaar bouwen zij met staal. Neem gerust contact met ons op. Zij staan u graag persoonlijk te woord. Of stuur een mail naar info@finish-building.nl

Meest recente berichten

Wilt u graag weten wat Finish Building voor u kan betekenen?

Direct contact: 0299 - 451 265 van ma t/m vr 08.00 - 17.00 uur en op za van 09.00 - 13.00 uur