Duurzame loods bouwen

Met Finish Building kunt u een duurzame loods bouwen. Duurzaamheid en milieubewustzijn staan bij ons hoog in het vaandel. We proberen de negatieve effecten op het milieu zoveel mogelijk te beperken door rekening te houden met duurzame oplossingen in onze staalproducten en onze bedrijfsvoering. Daarnaast streven we ernaar om innovatieve duurzame toepassingen in de staalbouw toegankelijk te maken voor zowel particulieren als bedrijven, zodat efficiënt en duurzaam bouwen met staal voor iedereen haalbaar is. Kwaliteit en service blijven daarbij natuurlijk ook belangrijke pijlers voor ons bedrijf.

Wilt u een bijdrage leveren aan duurzaam bouwen? Maak dan de keuze voor een loods van Finish Building.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Hoe bouw je een duurzame loods?

Om duurzaam en efficiënt loodsen te bouwen, hebben we het Finish Building bouwpakket ontworpen. Het stalen frame van onze loodsen is gemaakt van licht gewicht, koudgewalst staal dat voor 70% bestaat uit gerecycled materiaal. Dit staal is ongeveer 1/10e lichter in gewicht dan traditioneel staal. We produceren en assembleren de stalen studs op onze productielocatie in Purmerend tot prefab modules die vervolgens naar de bouwplaats worden gebracht voor de montage.

Finish Building staalconstructie frames genummerd

Duurzame beplating

Cradle Core® is de naam van het eerste circulaire sandwichpaneel ter wereld. Bij het gebruik van deze panelen kunt u relatief duurzaam bouwen, wat ook wel een lage schaduwprijs wordt genoemd. U bouwt namelijk 40% minder milieubelastend in vergelijking met het bouwen van een geïsoleerde loods met normale sandwichpanelen.

Bij de aanschaf van Cradle Core® sandwichpanelen krijgt u standaard een circulariteitsverklaring, in de vorm van een terugname of terugkoopgarantie. Het staal van de panelen wordt hergebruikt en de isolatiekern wordt in Duiven gerecycled tot nieuwe bouwmaterialen.

Door de lage LCA-waarde (Life Cycle Assessment) voldoet het gebruik van deze panelen aan de BREEAM en LEED richtlijnen, wat betekent dat u extra punten kunt behalen voor uw duurzaamheid. Bovendien kan het gebruik van Cradle Core® ervoor zorgen dat u in aanmerking komt voor zeer gunstige uitkomsten voor de Milieu Prestatie Gebouwen (MPG) en mogelijk ook voor MIA/VAMIL G6100 of D6101 subsidies.

Heeft u vragen over het bouwen van uw loods met deze unieke sandwichpanelen? Neem gerust contact met ons op via het telefoonnummer of e-mailadres dat u onderaan de pagina vindt. We vertellen u graag welke voordelen deze panelen voor u kunnen hebben.

Duurzaam productieproces

Bij Finish Building in Purmerend produceren we loodsen op een efficiënte manier. We hebben ook een plan opgesteld om onze CO2-uitstoot te verminderen, zodat we in 2030 CO2-neutraal produceren. Daarnaast hebben we samen met de Black Jaguar Foundation een project opgezet om de biodiversiteit langs de Araguaia Biodiversiteit Corridor in Brazilië te herstellen door bomen te planten.

Om onze duurzaamheid te verbeteren, hebben we ook laadpalen voor elektrische voertuigen geplaatst voor zowel klanten als eigen gebruik. Aan het einde van dit jaar zullen we ook zonnepanelen en windturbines op het dak van onze productiefaciliteit plaatsen.

We maken ook gebruik van hergebruikte houten pallets in ons productieproces. De pallets worden uit elkaar gehaald en gebruikt als tussenstukken tussen de staalprofielen. Op deze manier hergebruiken we ongeveer 2 tot 3 pallets per week.

Finish Building productie
Finish Building staalconstructie bouwen montage

Duurzame loods bouwen

Bij Finish Building leveren we prefab modules op de bouwplaats. Dit betekent dat het stalen frame van uw loods al volledig geproduceerd is en dat u het eenvoudig zelf kunt monteren door de modules aan elkaar te koppelen. Hierdoor kan de loods ook weer eenvoudig gedemonteerd worden als dat gewenst is. Als u voor Cradle Core® sandwichpanelen kiest, kunnen deze na gebruik ook gerecycled worden.

Hoe lang voordat de loods er staat?

Vanaf 1 februari 2024 leveren we bij het staalframe ook een materialenpaspoort, zodat u precies weet welk staal is gebruikt, in welke hoeveelheid en hoe u het staalframe monteert. Door het verstrekken van deze energie-gerelateerde data kunnen we de norm bepalen voor de CO2-uitstoot van een project. Een duurzame loods bouwen, bouwt u met Finish Building! Bouw uw duurzame loods van 50m2 in slechts 3 werkdagen.

Hoeveel kost het bouwen van een duurzame loods?

Kijk op onze overzichtspagina voor een kostenoverzicht van verschillende afmetingen loodsen. Zo heeft u een prijsindicatie wat een Finish Building loods moet kosten. Benieuwd naar de mogelijkheden van een duurzame loods bouwen? Ontwerp zelf uw loods via de configurator of vraag een offerte aan via het formulier! Dan bellen wij u in enkele dagen om uw wensen door te nemen. Heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens!

Finish Building loods ontwerpen
Finish Building offerte aanvragen

Meest recente berichten

Wilt u graag weten wat Finish Building voor u kan betekenen?

Direct contact: 0299 - 451 265 van ma t/m vr 08.00 - 17.00 uur en op za van 09.00 - 13.00 uur