Een loods met een plat dak bouwen

Een loods met een plat dak staat bekend onder de naam platdak loods. Deze wordt ook wel orionhal of kubus-model genoemd. Wat veel mensen niet weten, is dat het dak van deze loodsen nooit 100% plat is. Er is altijd een zogenaamde afschot nodig. Het moet namelijk altijd afwaterend lopen. Dit is belangrijk omdat er bijvoorbeeld regenwater of smeltwater afgevoerd moet worden, zodat het dak onder het gewicht van het water niet kan instorten. Een loods met een plat dak is vaak eenvoudig van ontwerp. Bovendien, wanneer u elke m² van uw loods zo efficiënt mogelijk wilt gebruiken, is dit de beste keuze.

Hoeveel dakhelling is nodig?

Niet iedere platdak loods heeft dezelfde hellingshoek. Welk percentage de dakhelling heeft, hangt af van de hoogte van de loods. Een stelregel is dat elke meter 16mm afschot nodig heeft. Wilt u bijvoorbeeld een loods met een plat dak bouwen van 4 meter hoog, dan is de afschot 4 x 16mm = 64 mm, oftewel 6,4 cm. Dit geldt voor het netto-afschot. Hierbij wordt rekening gehouden met het normale doorbuigen van de dakvloer. De exacte dakhelling verschilt natuurlijk per loods. Kortom, als u een loods met een plat dak wilt bouwen, is het dak nooit 100% horizontaal. U ziet daar echter niets van als het gebouw eenmaal staat.

Een plat dak loods van staal

Een loods met plat dak bouwen van staal heeft veel voordelen. Deze zullen we hieronder voor u belichten.

1. De basis van onze loodsen is een staalframe

Door de jaren heen hebben wij deze staalframe constructie helemaal doorontwikkeld. Dit levert u allerlei voordelen op. U heeft tijdens het ontwerpen van uw loods een grote ontwerpvrijheid. Dankzij het staalframe bouwt u sneller en lichter dan bij andere soorten constructies. Hierdoor is bouwen op stelconplaten of een betonvloer in bepaalde gevallen mogelijk. Dit zorgt er allemaal voor dat de bouwkosten relatief laag zijn.

2. Eigen productie wandbeplating

Al meer dan 40 jaar zijn wij de Nederlandse producent voor hoogwaardige dak- en gevelbeplating. Er zijn veel soorten en kleuren wandbeplating waarbij verschillende coatings mogelijk zijn. In onze showroom vindt u allerlei voorbeelden van beplatingen en kleuren. Door de hoge kwaliteit van onze coatings, kunnen wij op sommige coatings een garantie geven van meer dan 40 jaar op uw beplating.

3.  Duurzaam bouwen

Bouwt u met Finish Building, dan bouwt u CO2-neutraal. Vorig jaar hebben wij met de Black Jaguar Foundation een overeenkomst getekend. Zij hebben voor ons 11.625 bomen geplant in Zuid-Amerika, zodat wij in 2030 onze plat dak loodsen CO2-neutraal kunnen produceren. U leest er alles over in het blog CO2 Neutraal bouwen.

4. Alle mogelijke accessoires

Bij Finish Building maken we alleen gebruik van topkwaliteit. Daarom hebben wij voor de deuren van Hörmann gekozen. Dat is al jarenlang onze leverancier van al onze sectionaaldeuren. Ook heeft u keuze uit verschillende soorten raampartijen. Hierbij bieden wij natuurlijk ook alleen kwaliteit aan van onze beste leveranciers.

De prijs van een plat dak loods

Doordat de keuzemogelijkheden groot zijn, is het niet eenvoudig om direct de prijs van een loods met een plat dak te geven. In tegenstelling tot onze zadeldaken, is de afwerking van het dak anders. We bieden dan ook verschillende soorten dakbedekking aan. U kunt hierbij kiezen uit:

  1. Bitumen
  2. EPDM
  3. PVC

De keuze voor een dakbedekking bepaalt ook mede de prijs. Het team van Finish Building adviseert u welke dakbedekking de beste oplossing is voor uw loods. Vraag uw offerte aan, zodat wij een gerichte prijsindicatie voor u kunnen opstellen. Wij raden aan om bij het aanvragen van de offerte aan te geven dat het om een plat dak. Zo kunnen wij meteen gerichter de offerte voor u opstellen.

Altijd bereikbaar

Finish Building is onderdeel van de Finish Profiles Group. Al meer dan 40 jaar bouwen wij met staal. Elke divisie heeft zijn expertise. Elke dag weer zoeken wij met het team naar nieuwe bouwoplossingen van staal, zodat bedrijven en particulieren hiervan kunnen profiteren. Daag ons uit! Wij zijn nieuwsgierig naar uw ontwerp en ideeën over uw nieuwe loods met plat dak. We zijn natuurlijk altijd bereikbaar als u nog vragen heeft.

T: 0299 – 451 265 
E: info@finish-building.com

Meest recente berichten

Wilt u graag weten wat Finish Building voor u kan betekenen?

Direct contact: 0299 - 451 265 van ma t/m vr 08.00 - 17.00 uur en op za van 09.00 - 13.00 uur