Bouw een loods met uw eigen kantoor

Een loods bouwen met een kantoor is de ideale oplossing als u een eigen pand wilt voor zowel opslag als kantoor. Onze loodsen kunnen namelijk dienen als opslag, maar ook als werkruimte. Het is dus ook mogelijk een loods met kantoor te verzorgen. Hierbij kunt u rustig aan het werk en heeft u alle ruimte voor al uw benodigdheden. Waar moet u hierbij op letten? We leggen u graag uit wat de kernpunten zijn bij het bouwen van een loods met kantoor.

Vergunning

Het bouwen van een schuur of loods met kantoor kan op meerdere manieren worden uitgevoerd. Veel is afhankelijk van het wettelijke Bouwbesluit. Hierin staat exact beschreven wat de mogelijkheden zijn. Wilt u de loods in uw tuin laten bouwen als tuinkantoor of heeft u een nieuwe kavel op het oog? In beide gevallen is het verstandig na te gaan wanneer u wel of geen vergunning nodig heeft. Voor een kantoor aan huis heeft u vaak geen vergunning nodig, omdat deze binnen het eigen erfgebied valt en voor eigen gebruik is. Voor grotere panden die bedrijfsmatig ingezet worden, is er meestal wel een vergunning nodig. Er bestaan diverse soorten omgevingsvergunningen. Meer informatie hierover kunt u vinden op onze vergunningspagina loods bouwen.

Geïsoleerde loods met kantoor

Voor een loods met kantoor of bedrijfshal is het belangrijk dat deze voldoende geïsoleerd wordt. Er wordt namelijk in gewerkt, waardoor het behouden van een aangename temperatuur heel belangrijk is. Andere belangrijke punten behalve isolatie zijn brandwerendheid en ventilatie. Om veilig, comfortabel en energiezuinig te kunnen werken, zijn er allerlei regels opgesteld in het wettelijk Bouwbesluit. Hierin staat aan welke hoge standaarden een dergelijke constructie moet voldoen. Een gebouw waarin minstens 8 uur per dag mensen aan het werk zijn, moet namelijk wel veilig zijn. Hierna gaan we wat dieper in op deze punten.

Isolatie

Voor een kantoorruimte is het belangrijk dat er een goede isolatie is. De isolatie van het gebouw zorgt voor een prettige temperatuur gedurende het hele jaar. In de winter blijft de kou buiten terwijl het ‘s zomers binnen heel aangenaam blijft. Daardoor bespaart u in de koude maanden ook op stookkosten. Bij het bouwen van de loods kunnen sandwichpanelen gebruikt worden voor de buitenkant. Dit is een makkelijke en duurzame oplossing voor isolatie. Bij onze constructie is het verder mogelijk om de binnenkant nog verder af te werken voor extra isolatie. De sandwichpanelen zijn stalen profielplaten met een isolatielaag ertussen. Deze laag kan uit verschillende materialen bestaan, maar de meest gangbare is PIR-schuim. Hierbij geldt: hoe dikker de isolatielaag, hoe hoger de isolatiewaarde.

Onze sandwichpanelen voldoen aan de EU-wetgeving van een minimale isolatiewaarde. Wij bepalen de juiste dikte voor uw panelen om aan deze voorwaarden te voldoen. Daarmee bent u dus verzekerd van goede isolatie in uw loods met kantoor. Verder heeft u dankzij de isolatie minder geluidsoverlast en geen last van schimmel of roest. Een geïsoleerde loods levert dus op de lange termijn veel voordeel op. Op die manier kunt u het hele jaar door genieten van een aangename temperatuur in uw kantoor. Daarmee blijven uw kantoormeubelen en elektronische apparaten ook beschermd. U leest in onze blog geisoleerde loods alle voordelen.

Brandwerendheid

Het ontstaan van brand in uw gebouw kan levensgevaarlijk zijn en kan uw pand in één klap vernielen. Daarom is brandwerendheid heel belangrijk. Dat gaat niet alleen om uw gebouw maar ook die van uw buren. Deze brandwerendheid wordt bereikt door middel van diverse methoden. Ten eerste helpt de isolatielaag bij het voorkomen van brandoverslag. Hoe dikker de isolatielaag, hoe langer het duurt voordat de vlammen binnen kunnen komen of juist naar buiten slaan. Hierbij geldt dat er minimaal 30 minuten voorbij mogen gaan voordat de brand overslaat op de buurman. Om deze reden is het ook wettelijk verplicht om bij het bouwen op uw erf 2,5 meter afstand te houden tot uw erfgrens. Dat minimaliseert de kans op brandoverslag. Verder is er tussen gebouwen die pal naast elkaar staan vaak een extra isolatielaag. Deze laag zorgt niet alleen voor extra isolatie maar ook voor extra tijd voordat de vlammen over kunnen slaan op het naaste gebouw. Tevens zit er een wettelijke minimale afstand tussen de muren van uw pand en die van uw buurman. Al deze maatregelen zorgen ervoor dat er vertraging is in het overslaan van de brand. Dit geeft de mensen die in het gebouw zijn tijd om te evacueren en de brandweer meer tijd om op locatie te komen. Als laatste zijn er ook diverse soorten deuren en ramen met brandwerende eigenschappen. Op die manier kunnen mensen veilig in een kantoor aan het werk.

Ventilatie

In een loods kan het voorkomen dat er alleen een deur is. In een loods met kantoor is het echter gebruikelijk om de ruimte van ramen te voorzien. Er moet namelijk ventilatie zijn en een natuurlijke lichtinval. Ventileren kan door middel van een ventilatiesysteem maar het is ook gebruikelijk dat er een raam aanwezig is die open kan. Voor de mensen die er aanwezig zijn, moet er namelijk een verse luchttoevoer zijn. Bij het ontwerpen van uw loods nemen wij al deze factoren natuurlijk mee om voor u niet alleen een mooie, functionele maar ook veilige loods met kantoor te kunnen bouwen.

Ontwerpvrijheid

Bij een reguliere loods die slechts voor opslag dient, heeft u vaak niet veel meer nodig dan stroom en een kraan. Als u een kantoorruimte wilt bouwen, heeft u ook sanitaire voorzieningen en eventueel een keuken nodig. Op een gezelschap tot 15 mannen en 15 vrouwen heeft u per geslacht één toilet nodig. Zijn dit er 16, dan heeft u al twee toiletten nodig. Ook heeft u extra elektrische voorzieningen nodig. Deze worden niet geïmplementeerd bij uw loods dus deze heeft u in eigen beheer. Deze voorzieningen zijn wel makkelijk toe te voegen. Dit kunt u uiteraard bij ons aangeven zodat wij hiermee rekening kunnen houden bij het maken van het ontwerp. Bij het ontwerpen van uw loods zijn er tal van vrijheden. U kunt zelf de afmeting bepalen, de indeling, de beplating, kleur en nog meer. Op die manier kunt u volledig zelf uw loods met kantoor ontwerpen. Tevens is het mogelijk een extra verdieping te plaatsen in uw loods. Wij helpen u uiteraard graag bij het uitzoeken van de beste mogelijkheden.

Zelf bouwen of laten bouwen

Bij Finish Building kunnen we de bouw van uw loods met kantoor regelen van start tot finish. Wij kunnen daarom uiteraard ook een montageteam kunnen sturen om uw loods neer te zetten. Ons team heeft jarenlange ervaring en kan uw loods met kantoor snel opzetten. Het is echter ook mogelijk om zelf uw loods te bouwen. In dat geval leveren wij uw loods aan als bouwpakket. Dan krijgt uw het prefab stalen frame aangeleverd en een pakket met al uw beplating en zetwerk. Uiteraard leveren wij ook een uitgebreide montagehandleiding. U krijgt er twee: één voor het staalframe en één voor de beplating en het zetwerk. Uiteraard kunt u altijd contact met ons opnemen als u tijdens de werkzaamheden tegen problemen aanloopt. In onze andere blog kunt u ook nog wat tips vinden voor het zelf bouwen van een geïsoleerde schuur of loods.

Kosten van een loods met kantoor

De kosten die bij het bouwen van een loods met kantoor komen kijken, kunnen erg uiteenlopen. Dit komt omdat iedere loods op maat ontworpen wordt. Factoren als de afmeting, het aantal onderdelen en de energiezuinigheid kunnen bijdragen in de prijs van uw loods. Omdat iedere loods anders is, kunnen we er geen specifieke prijs op geven. Wel kunnen we u een indicatie geven van wat een loods zou kosten als basismodel. Hierbij wordt gekeken naar de afmeting, het ontwerp, het type beplating en de toevoeging van ramen en deuren. Ook hierin zijn diverse varianten te bedenken. Kijk hier voor een prijsindicatie van loodsen in een bepaalde afmeting. Wilt u een wat gerichtere prijs? Vraag dan een offerte aan.

 

Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden omdat u een loods wilt kopen? Neem dan contact met ons op! Wij helpen u graag bij het samenstellen van uw ideale loods met kantoor. Wij zijn al jaren ervaren in het bouwen van een geïsoleerde schuur, loods, hal of garage en helpen u graag! Finish Building is onderdeel van de Finish Profiles Group.

T: 0299-451265
E: info@finish-building.com

Meest recente berichten

Wilt u graag weten wat Finish Building voor u kan betekenen?

Direct contact: 0299 - 451 265 van ma t/m vr 08.00 - 17.00 uur en op za van 09.00 - 13.00 uur