De voordelen van een prefab- en traditionele garage

Bent u benieuwd naar de voordelen van een prefab garage omdat u van plan bent om een garage te bouwen? Bij een prefab garage zijn de onderdelen vooraf gefabriceerd. Deze onderdelen worden met andere delen aan elkaar bevestigd om één geheel te vormen. Maar is een prefab garage beter dan een traditionele garage? In deze blog kan u lezen wat de voordelen van een prefab garage zijn. Vooral de snelheid en hoge kwaliteit zijn populaire eigenschappen.

1. Een prefab garage is sneller te bouwen

De onderdelen van de garage zijn vooraf gefabriceerd en zijn daarmee klaar voor gebruik. Op de locatie moeten de delen alleen nog maar in elkaar gezet worden. De bouw kan sneller worden uitgevoerd, omdat de onderdelen in een afgesloten fabriek worden gebouwd. Hier heeft de natuur geen invloed op de bouw (bijvoorbeeld storm, hitte of kou). Tevens zijn alle onderdelen roestvrij dus is bouwen tijdens een regenbui geen probleem.

Verder is het bij het bouwen van een traditionele garage vaak zo, dat er materiaal vanuit meerdere locaties naar de bouwplaats vervoerd moet worden. Alleen al in het transportproces kan er veel mis gaan. Een prefab garage produceren we in een fabriek, waardoor de kans groot is dat er voldoende materiaal in huis is om de opdracht op tijd te volbrengen. Wij leveren namelijk alles in een bouwpakket, dus de bouw van de garage kan in een keer. Dat is een belangrijke overweging bij de voordelen van een prefab garage. Losse onderdelen zoals ramen en deuren kunnen wel later worden geleverd. Hiervan houden wij u natuurlijk op de hoogte.

Om u een beter beeld te geven, hebben wij een timelapse gemaakt van een van onze opdrachten. Hierin ziet u hoe de bouw van een prefab garage tot stand komt:

2. Consistente kwaliteit

Een van de grote voordelen van een prefab garage is de constante kwaliteit. Gefabriceerde constructies vinden namelijk plaats in een gecontroleerde productieomgeving, waardoor ze specifieke normen volgen. Als gevolg hiervan zijn alle onderdelen van de constructie van dezelfde hoge kwaliteit.

Wanneer u op een bouwplaats gaat bouwen, bent u afhankelijk van diverse aannemers en bouwers. Deze hebben allen diverse vaardigheden en tijdschema’s. Het vakmanschap en de kwaliteit van het bouwwerk zijn hiervan afhankelijk. Bij prefabricatie gebeurt alles door ervaren personeel in een fabriek die een vast stramien volgen. Het voordeel hiervan is dat er meerdere kwaliteitscontroles zijn gedurende het gehele proces. Bovendien kunnen onderdelen preciezer geconstrueerd worden met behulp van machines.

Finish Building heeft kwaliteit als één van zijn kernwaarden. Wij onderscheiden ons door continu nieuwe oplossingen te bedenken om staal in de bouw toe te passen. Onze huisleverancier Tata Steel levert coils aan waar wij hoogwaardige stalen materialen en accessoires van vervaardigen. Wij staan garant voor constante kwaliteit. De NEN-EN-ISO 9001 certificering is hier de bevestiging van.

3. Een prefab garage is niet definitief gevestigd

Een prefab garage hoeft niet permanent op een plek te blijven staan. De garage kunt u gemakkelijk demonteren en weer monteren. Het voordeel hiervan is dat u uw garage kan verplaatsen wanneer u wilt verhuizen of de garage op een ander locatie wilt hebben. Uiteraard is het materiaal dat wij gebruiken voor uw prefab garage wel sterk genoeg om jarenlang te blijven staan.

4. Geen technische kennis nodig

Een van de andere voordelen van een prefab garage is dat deze makkelijk in elkaar te zetten is. Dit komt doordat de onderdelen al gefabriceerd zijn. Het vereist geen technische kennis om de garage te monteren. Een paar handige vrienden kunnen de klus al klaren. Wij leveren bij onze bouwpakketten tevens een montage handleiding mee. Daarmee kunt u gemakkelijk zelf uw prefab garage bouwen. Finish Building streeft er altijd naar om de garages zo efficiënt en gemakkelijk mogelijk te maken voor de klant. Bekijk wat we voor u kunnen betekenen op onze website.

5. Duurzamer en milieuvriendelijk

Prefab garages hebben een betere kostenefficiëntie en minder verspilling van materialen. Dit komt doordat ze worden vervaardigd onder strengere normen. Ook produceren we alles met behulp van geavanceerde technologie. Traditionele garages hebben meer materiaal nodig, waardoor er meer verspilling is. Bij het maken van een prefab garage is er echter de optie om materiaal te recyclen. De reden hiervoor is omdat de productie in een fabriek plaatsvindt. Veel van ons staal is gerecycled of recyclebaar. Tevens zijn de afvalstoffen zoals cement opnieuw te gebruiken. Dat maakt dat ons gehele productieproces duurzaam is.

Zoals u ziet, zijn er meerdere voordelen van een prefab garage of prefab loods. Bent u van plan om een prefab garage te kopen en bent u benieuwd of u in aanmerking komt om vergunningvrij te bouwen? Lees ons artikel over vergunningvrij bouwen voor meer informatie. Heeft u nog andere vragen? Neem gerust contact met ons op. Onze adviseurs helpen u graag bij het bestellen van uw prefab garage!

Tel: 0299-451265
Email: info@finish-building.nl

Offerte aanvragen

Meest recente berichten

Wilt u graag weten wat Finish Building voor u kan betekenen?

Direct contact: 0299 - 451 265 van ma t/m vr 08.00 - 17.00 uur en op za van 09.00 - 13.00 uur