Hoe werkt de staalconstructie van onze loodsen?

Een sterke staalconstructie is de de basis van iedere Finish Building loods. Bij het bouwen van uw stalen loods, bent u er met een staalconstructie van verzekerd dat deze lang blijft staan, veel kan dragen en alle weersomstandigheden kan weerstaan. Wij bouwen deze staalconstructies altijd op maat. Deze produceren wij namelijk in eigen fabriek. We vertellen u graag over de unieke eigenschappen van onze stalen constructies.

Waaruit bestaat een staalconstructie?

Uiteraard bestaat een staalconstructie uit staal. Wij bouwen onze loodsen met elementen van koudgewalst plaatstaal. We gebruiken hiervoor staalframe dat we vormen tot lichtgewicht C-profielen. Deze kunnen een breedte hebben van 75 tot 300 mm. Hoe breder het profiel, hoe groter de overspanning. Bredere profielen zijn geschikt voor een hogere overspanning. Deze profielen kunnen gemakkelijk aan elkaar gemonteerd worden. Dit noemen we onze staalframe: de stalen onderdelen van een dak of wand.

Finish Building staalconstructie productie

De stalen elementen vormen dak- of wandelementen. Door deze elementen aan elkaar te verbinden met schroeven, ontstaat er een stalen constructie. Behalve de dak- en wandelementen, bestaat de constructie ook uit diverse soorten montageplaten. Al deze losse elementen kunnen wij leveren in een bouwpakket, waarmee het voor u makkelijker wordt gemaakt om zelf uw loods te bouwen.

Staalconstructie op maat

Wij leveren alles op maat leveren dankzij onze eigen fabriek. U kunt daarom uw loods helemaal zelf ontwerpen. Kies zelf bijvoorbeeld welke afmeting u wilt en wat voor vorm het dak mag hebben. Tevens kunt u kiezen welke soort beplating u wilt en in welke kleur u uw loods wilt hebben. Wij produceren vervolgens alle C-profielen op maat: dit kunnen wij tot op de millimeter nauwkeurig bepalen. De losse C-profielen worden vervolgens in de fabriek gemonteerd tot een dak- of wandelement.

Bij het gebruik van een loods, heeft u natuurlijk altijd minstens 1 deur nodig. Dit kan een overheaddeur, roldeur of loopdeur zijn. Ook kunt u ervoor kiezen om ramen toe te voegen in uw loods. Hier houden wij dan rekening mee in ons ontwerp. We zorgen bij het monteren van de wandelementen dat er uitsparingen zijn voor ramen en deuren. Het is daarom van belang om bij het monteren van uw loods de constructietekening bij de hand te houden, zodat u het juiste element op de juiste plaats in de constructie monteert. De elementen worden daarom ook genummerd: zo kunt u nooit in de war raken bij het bouwen van uw staalconstructie.

Finish Building staalconstructie frames genummerd
Finish Building staalconstructie bouwen montage

Eigen productie

De stalen constructie wordt geproduceerd in onze eigen fabriek in Purmerend. Met onze eigen machines kunnen wij de stalen profielen op maat produceren. Doordat wij onze eigen fabriek hebben, is er een korte lijn tussen ontwerp en productie. We kunnen daarom eventuele wijzigingen snel doorvoeren. Ons productieproces verloopt dan ook snel. Verder hebben we ons eigen wagenpark en zijn daardoor in staat om snel het bouwpakket voor uw stalen loods of schuur te vervoeren.

Voordelen van bouwen met staalframe

Bouwen met staal heeft veel voordelen ten opzichte van een houten of betonnen constructie. Ten eerste is staalframe een relatief licht materiaal. Door lichtgewicht te bouwen, is er minder belasting voor de fundering. Ook is er minder uitstoot tijdens het transport, omdat we veel staalframes modules tegelijk kunnen vervoeren en er dus minder vrachtwagens nodig zijn. Tijdens de productie van staalframe is er ook minder uitstoot. Verder is bouwen met staal heel flexibel: u kunt uw staalconstructie zelf ontwerpen naar uw wensen. Iedere breedte, lengte en hoogte is mogelijk, binnen de grenzen van uw perceel. We kunnen ook schuine wanden of daken produceren. Wat u wilt, wij kunnen het maken!

Staal is verder recyclebaar: het staal dat wij gebruiken is vaak al gerecycled. Het afval dat wij in de fabriek produceren, kunnen wij hergebruiken. Verder is gegalvaniseerd staal heel duurzaam: het roest niet of amper en vergt tevens weinig onderhoud. Uw staalconstructie kan dus zonder moeite tientallen jaren blijven staan.

Een ander voordeel is dat onze constructies demontabel zijn. We monteren met schroeven, bouten en moeren, zonder lasverbindingen of popnagels. Hierdoor zijn de constructies ook weer gemakkelijk uit elkaar te halen en kunt u bijvoorbeeld ook na enkele jaren uw loods verhuizen. Onze loodsen zijn daarom perfect voor wanneer u wilt bouwen met een tijdelijke vergunning.

Finish Building staalconstructie schuin dak

Het laatste grote voordeel is dat u snel kunt bouwen met staal. Tijdens onze productie in de fabriek verzorgen wij reeds de bout- en schroefgaten. Daardoor kunt u tijdens het bouwen gelijk de stalen elementen monteren. Een loods of schuur van 50 m2 is doorgaans binnen 3 tot 4 werkdagen volledig opgebouwd, inclusief beplating. Wij leveren de bevestigingsmiddelen al mee in het bouwpakket. Dankzij de constructie- en detailtekeningen en handleidingen is het extra makkelijk en snel om de montage uit te voeren met standaard gereedschap.

Kosten staalconstructie

Bent u geïnteresseerd in een staalconstructie op maat voor uw loods op schuur? Wij ontwerpen graag samen met u uw nieuwe loods. U kiest hierbij zelf voor de soort beplating, deuren en ramen, en natuurlijk de kleur van uw loods. Met die informatie kunnen wij voor uw een loods samenstellen. Vervolgens ontvangt u van ons een offerte met daarin de prijs voor de staalconstructie, alle beplating, ramen en deuren. Het is mogelijk om zelf uw constructie te monteren maar u kunt ook een prijs aanvragen om het door ons montageteam te laten verzorgen. Ons professionele team zorgt ervoor dat uw loods of schuur binnen een paar dagen staat!

Finish Building staalconstructie staalframe

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ontwerp zelf uw loods via de configurator of vraag een offerte aan via het formulier! Dan bellen wij u in enkele dagen om uw wensen door te nemen. Heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens!

Finish Building loods ontwerpen
Finish Building offerte aanvragen

Meest recente berichten

Wilt u graag weten wat Finish Building voor u kan betekenen?

Direct contact: 0299 - 451 265 van ma t/m vr 08.00 - 17.00 uur en op za van 09.00 - 13.00 uur