Hoe bouw je een prefab garage met Finish Building

Een prefab garage bouwen is mogelijk, met de zelfbouwloodsen van Finish Building. De prefab bouwmethode houdt in dat de materialen vooraf in de fabriek tot elementen worden vervaardigd. Deze elementen kunnen daarna aan elkaar gemonteerd worden.

Je kunt onze zelfbouwloodsen vergelijken met een Ikea kast. Het pakket is klaar en u hoeft het alleen nog maar aan elkaar te bevestigen! Dit artikel doorloopt de processen voor het bouwen onze staalframe loodsen.

Aanvraag proces

Als eerst dient u een offerte aan te vragen via onze website. Dit kan op twee manieren: volgens ons offerte formulier of via onze 3D calculator. Nadat u een offerte heeft aangevraagd, zullen onze verkoopadviseurs deze in behandeling nemen.

Onze verkoopadviseurs zullen u als eerst bellen om de aanvraag door te nemen. Daarna maken zij voor u een offerte en versturen deze per mail en via de post. Naast de offerte ontvangt u ook een concept tekening. Daarna zullen we contact opnemen om te vragen of u de offerte goed heeft ontvangen en of de offerte voor u duidelijk is. Wanneer alles duidelijk en akkoord is, kunnen we de bouw van de prefab garage bevestigen.

Nadat de vergunning rond is en u gezorgd heeft voor de fundering kunnen wij beginnen met het bouwen van uw prefab garage. Wanneer het staalframe klaar is, zullen onze werkvoorbereiders contact opnemen om de levering van de staalframe elementen te bespreken.

Zelf uw prefab garage bouwen

U kunt zelf uw prefab garage bouwen door de instructies van de handleiding te volgen.

Eerst dient u de elementen per kant klaar te leggen. Door de elementen per kant te sorteren kan u snel en ordelijk te werk gaan. Dit scheelt u uiteindelijk veel tijd tijdens het bouwproces.

Daarna dient u een deel van de voorgevel te monteren aan de zijgevel. De volgende stap is om de daaropvolgende zijgevel-elementen te monteren.

Hierna kunt u de dakelementen monteren. Wanneer de basis klaar is, kunt u eenvoudig de volgende elementen monteren. Dit doet u met behulp van de constructietekening.

Let op: Hou er rekening mee dat u de eerste elementen haaks monteert met het voorframe.

Wanneer de prefab staalframe constructie staat kunt u de dak- en wandbeplating monteren. Deze krijgt u mee geleverd wanneer u uw prefab garage gaat bouwen.

De eerste stap hierbij is het monteren van de wandplaten tegen de loods. Wanneer er rondom de gehele staalconstructie wandplaten zijn gemonteerd, kunt u de panelen aan de voor en achtergevel vlak zagen.

Wanneer de wandplaten goed bevestigd zijn, kunnen de dakplaten gemonteerd worden. Dit dient u één voor één te doen. Zo staat uw prefab garage binnen enkele stappen bijna helemaal klaar.

Let op: Ook hier dient u de panelen haaks te monteren. Wanneer het eerste paneel haaks gemonteerd is, zullen de daaropvolgende panelen ook haaks gemonteerd worden.

Bent u klaar met het monteren van de dakbeplating? Dan kunt u het zetwerk monteren. Heeft u al het zetwerk gemonteerd? Dan heeft u volledig uw prefab garage gebouwd.

Wilt u meer weten over zelf uw prefab garage bouwen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Contactgegevens
Telefoon   0299-451265
email         info@finish-building.nl

Meest recente berichten

Wilt u graag weten wat Finish Building voor u kan betekenen?

Direct contact: 0299 - 451 265 van ma t/m vr 08.00 - 17.00 uur en op za van 09.00 - 13.00 uur