Home/Waarom Finish Building

Waarom Finish Building

Finish Building produceert alles in eigen huis, ontwerpt naar u specifieke wensen, monteert indien gewenst, kan u helpen bij uw vergunningsaanvraag en denkt graag met u mee. Indien u uw eigen loods wilt monteren kunnen we ook het materieel verzorgen.

We hebben de kennis, het vakmanschap én de machines om alles in eigen huis te maken. Hiermee produceren en bouwen wij loodsen, schuren en hallen van de hoogste kwaliteit. Wij hanteren een levertijd van 8 weken, de snelste van de markt. Kortom alles onder één dak.

Ik wil graag een overzicht van de prijzen

Offerte aanvragen

Ons concept

Als u een offerte aanvraagt bij ons kunt u ervoor te kiezen om constructie tekeningen bijgaand te krijgen bij uw offerte aanvraag met de gewenste specificaties van uw aanvraag. Onze experts zullen contact met u opnemen om u wensen in kaart te krijgen en indien gewenst een afspraak te maken. U kunt onze fabriek en showmodellen bekijken. Ons tekenteam zal constructietekening afleveren die nodig zijn voor de vergunningsaanvraag. Binnen 8 weken leveren we de prefab constructie op de gewenste locatie en indien gewenst monteren we de loods.

Finish Building – Constructie tekening

Finish Building – Concept tekening

U kunt er voor kiezen om de loods te laten bouwen door ons montage team of om het zelf te monteren. Dit is zeer eenvoudig doordat we alles prefab monteren en een uitgebreide handleiding aanleveren.

Wij streven ernaar om zo efficiënt en gemakkelijk mogelijk loodsen te bouwen. Hiervoor hebben we een loods bouw pakket ontwikkelt dat eenvoudig en snel te monteren is. Bij de aanschaf van een van onze loodsen wordt uiteraard een zeer uitgebreide handleiding geleverd. Desgewenst kunnen wij de montage van de Finish Building loods voor u verzorgen.

De gemiddelde bouwtijd van een loods van 50m² is ongeveer 3 werkdagen. Loodsen tot een oppervlakte van 100m² bouwt u binnen 5 dagen. We produceren alle materialen zelf waardoor we onze hoge kwaliteitseisen kunnen waarborgen.

Omdat wij alles in eigen huis hebben (ontwerp, productie tot montage) weten we de kortste levertijden in de markt te realiseren. Met een gemiddelde levertijd van 8 weken hebben we velen klanten blij kunnen maken.

Indien u zelf wilt monteren kan Finish Building ook het materieel verzorgen zoals heftrucks, hoogwerkers, verreikers en torenkranen. Geef dit aan bij het aanvragen van de vrijblijvende offerte of neem contact op met Lars Bakker voor de mogelijkheden.

Finish Building – Montage Handleiding

Timelapse van onze bouw – 1 loods

Timelapse van onze bouw – 6 loodsen

Neem voor de complete handleiding contact met ons op: 0800 2091 of stuur een email naar info@finish-building.nl.

Onze staalframe constructie

Wij streven ernaar om zo efficiënt en gemakkelijk mogelijk loodsen te bouwen. Hiervoor hebben we een loods bouw pakket ontwikkelt dat eenvoudig en snel te monteren is. Bij het bestellen van een loods wordt uiteraard een zeer uitgebreide handleiding geleverd. Indien gewenst kan Finish Building ook de montage verzorgen.

Onze koudgewalste staal profielen en staalframe profielen worden in onze eigen fabriek geproduceerd. De elementen kunnen los of prefab geleverd worden. Door de mogelijkheid om prefab elementen te kunnen leveren op de bouw wordt de bouwtijd flink verkort. Het staal wordt gewalst uit een stalen coil met een gegalvaniseerde laag. Hierdoor blijft het staalprofiel altijd goed beschermd tegen weersinvloeden. In het gebruik van een dichte opbouw kan een frame langer dan 60 jaar mee.

Bekijk ons staalframe in 3D

Materialen & accessoires

Ons moederbedrijf Finish Profiles is al ruim 30 jaar dé Nederlandse producent voor hoogwaardige dak- en gevelbeplating. We maken gebruik van hoogwaardig staal én coatings van Tata Steel uit IJmuiden. Dankzij onze jarenlange ervaring  en onze eigen productielijnen zijn we in staat om snel en flexibel uw opdrachten uit te voeren.

U heeft de opties om uw wanden en dak te bekleden met sandwichpanelen, golfplaten, fels, rabat, damwandplaten, dakprofielen, dakpanplaten, wandprofielen, zetwerk op maat en in meerdere kleuren. Daarnaast ontvangt u een Finish Profiles garantiecertificaat op aanvraag met tot wel 30 jaar garantie op u materiaal.

De volgende dak- en wandbekleding is bij ons mogelijk: sandwichpanelen (geïsoleerd), rabat, fels, golfprofiel, wandprofiel en lichtplaten. Neem contact met ons op voor de kleur en garantie mogelijkheden.

Bekijk onze webshop Finish Profiles met bouwmaterialen 

Deuren

We maken alleen gebruik van top kwaliteit. Daarom hebben voor Hörmann gekozen als leverancier van onze sectionaaldeuren. Deze deur is vanuit de binnenkant door middel van een ketting handmatig te openen of met een handbediening indien gewenst. De sectionaaldeur wordt geleverd in meerdere standaard kleuren en formaten. Voor de loop deuren maken we gebruik van een geïsoleerde stalen MZ loopdeur, leverbaar in meerdere kleuren.

Goten

Het Finish gootpakket wordt gemaakt van gegalvaniseerd staal, dat vervolgens aan beide zijden is voorzien van een HPS200 Ultra ® of een Plastisol coating. Dit regenwater systeem onderscheidt zich met name door het design, de eenvoudige montage en de lange levensduur. Daarnaast is ook een aluminium bakgoot mogelijk indien gewenst.

Lichtplaten

Voor het bouwen van uw loods kunt u gebruik maken van onze Finish Lichtplaten. Bij het bouwen van uw loods is lichtinval erg belangrijk. U wilt optimaal genieten van het daglicht, daarom moet het lichtverlies beperkt zijn.

Onze Finish Lichtplaten zijn leverbaar in twee soorten lichtdoorlatende platen, namelijk de Polyester- en de glasheldere Polycarbonaat lichtplaten. Deze platen worden toegepast in zowel de bouw, de agrarische – als de particuliere sector. De platen worden gekarakteriseerd door hun optisch heldere lichtdoorlaatbaarheid en exceptioneel slagvastheid. De platen kunnen worden toegepast in een diversiteit aan toepassingen met variërende temperaturen tussen de -20 to +100 graden Celsius. Polycarbonaat platen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen m.b.t. slagvastheid, lichttransmissie, vormvastheid, kleurechtheid en brandveiligheid (M1-B1-Class1).

Onze fabriek en kantoor

Finish Profiles Group heeft al 35 jaar ervaring in de bouwmarkt op het gebied van productie van wand- en dakmateriaal, staal frame profielen en elementen, projectbouw van ontwerp tot design en het bouwen van loodsen.

Neem een kijkje in onze fabriek

 

Vergunningsaanvraag

ls u van plan bent om een loods te bouwen of te slopen is het mogelijk dat u een vergunningsaanvraag in moet dienen. De vergunningsaanvraag is in dit scenario essentieel, omdat u een omgevingsvergunning nodig heeft. Wij helpen u graag om deze aanvraag van de vergunning succesvol en stapsgewijs te laten verlopen!

Het is niet eenvoudig om een vergunningsaanvraag in te dienen, omdat er veel verschillende aspecten bij komen kijken. Zo moet er rekening worden gehouden met onder andere: de bouwlocatie, de bouw- en/of sloopwerkzaamheden, regels van de ruimtelijke ordening, het aanleggen of veranderen van een uitrit, brandveilig gebruik en het kappen van bomen. Wij van Finish Profiles streven ernaar om u altijd zo goed mogelijk van dienst te zijn en daarom vinden wij het van belang dat u hulp krijgt bij het aanvragen van een omgevingsvergunning. Hieronder hebben wij daarom een stappenplan opgesteld om u te helpen bij het aanvragen van een vergunning:

Stappenplan omgevingsvergunning aanvraag:

 1. Ga naar website: www.omgevingsloket.nl
 2. Klik op: ‘Ik ben een particulier en wil …’ .
 3. Klik vervolgens op de button: ‘Aanvraag/melding >’ .
 4. U wordt doorverwezen naar het inlogscherm bij Ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties, hierbij dient u in te loggen met uw DigiD.
 5. Nadat u heeft ingelogd met uw DigiD, kunt u uw aanvraag aanmaken. Het omgevingsloket zal u verder begeleiden met de aanvraag van uw omgevingsvergunning. Volg de stappen die het omgevingsloket weergeeft en zo kunt u uw aanvraag indienen.
 6. In geval van problemen kunt u contact opnemen met de klantenservice van Finish Building, zij zullen u verder helpen.

Heeft u vragen neem dan gerust contact op met onze klantenservice of kijk bij veelgestelde vragen.

Tel: 0800 2091
Email: info@finish-building.nl

Projecten waar we trots op zijn

Reviews

“Korte levertijd qua aanvraag, ik had al heel snel een offerte.”

“Prachtig, zeer tevreden’

“De offerte is goed doorgesproken tijdens het verkoopgesprek, zodat ik wist wat ik kreeg. “

“Eenmaal op de bouwplaats kwamen er twee grote vrachtwagens aanrijden. Alles zat hierop, inclusief voor gemonteerde frames.”

“Alles zat super verpakt en er was netjes een montagehandleiding bijgeleverd.”

“De montagehandleiding met bijbehorende tekeningen klopte perfect en wij zijn met behulp van wat vrienden de loods zelf gaan opbouwen.”

“Wat ons opviel is dat tijdens het opbouwen de koppelstukken direct vastzaten. Er was daardoor geen gevaar dat er een koppelstuk of een plaat naar beneden zou vallen. Al de platen waren namelijk voorgetapt met tapbouten. Dus zodra we de bouten erin draaiden konden we de plaat gewoon laten hangen. Doordat het allemaal voor gemonteerd was hadden we het frame dus ontzettend snel staan.”

“Dit opbouwproces liep snel en effectief, waren uiteindelijk binnen 5 dagen klaar.”

“Heel vriendelijk en persoonlijk geholpen, van begin tot eind.”

Veelgestelde vragen

Bekijk onze veelgestelde vragen pagina als u eventuele vragen heeft over onze constructie, vergunning of materiaal. Komt u er niet uit? Stel ons gerust een vraag via de chat of mail ons.

info@finish-building.nl

Ik wil graag een offerte aanvragen

Zou u graag een offerte willen ontvangen of wilt u een afspraak met ons maken? Neem dan contact met ons op of klik of de offerte knop hieronder.

Tel: 0800 2091

Email: info@finish-building.nl

Offerte aanvragen

Finish Building®

Zelfbouwpakketten bevatten

 • Dak- en wandbeplating
 • Al het zetwerk (hoekstukken nokstukken en windveren)
 • Goten + hemelwaterafvoer
 • Geïsoleerde overheaddeur
 • Loopdeur
 • Berekeningen en tekeningen

FINISH BUILDING

Dak- en wandbeplating mogelijkheden

Ongeïsoleerd

Als u kiest voor een ongeisoleerde loods kunt u kiezen uit drie soorten profielplaten met diverse kleurkeuzes. U kunt kiezen uit een HPS200 Ultra © en Polyester coating. Bijbehorend zetwerk wordt in hetzelfde materiaal en kleur meegeleverd. Bij de dakprofielen wordt altijd een anticondensvilt aangebracht.

Kleurmogelijkheden: HPS200 Ultra©
 • Black
 • Anthracite
 • Juniper Green
 • Barn Red
 • Terracotta
 • Van Dyke Brown
 • Goosewing Grey
 • Merlin Grey
 • Olive Green
Kleurmogelijkheden: Polyester
 • Antraciet
 • Terracotta
 • Donkergroen
 • Gebroken wit
 • Wit
 • Donkerrood
 • Roodbruin
 • Donker grijs
 • Zwart
Geïsoleerd

Als u kiest voor een geïsoleerde loods dan maken wij gebruik van stalen sandwichpanelen. U kunt kiezen uit een HPS200 Ultra © en Polyester coating. Standaard offreert Finish Building een paneel van 40mm voor de wand en het dak. Dit geeft een rc waarde van 1.8 aan de loods. Dikkere panelen met een hogere rc waarde kunt u op vragen.

Kleurmogelijkheden: HPS200 Ultra©
 • Black
 • Anthracite
 • Juniper Green
 • Barn Red
 • Terracotta
 • Van Dyke Brown
 • Goosewing Grey
 • Merlin Grey
 • Olive Green
Kleurmogelijkheden: Polyester
 • Antraciet
 • Terracotta
 • Donkergroen
 • Gebroken wit
 • Wit
 • Donker grijs
 • Zwart