Zelf een schuur bouwen met Finish Building

Zelf een schuur bouwen is makkelijker dan u denkt! De stalen zelfbouwloodsen van Finish Building zijn ontworpen om zo efficiënt en eenvoudig mogelijk gemonteerd te kunnen worden. Indien u ervoor kiest om een Finish Building loods aan te schaffen, krijgt u er een uitgebreide handleiding bij geleverd. Dan kunt u daarna uw loods inrichten tot prachtige schuur! We leggen u graag stap voor stap uit hoe u dit het beste kunt aanpakken.

Wat zijn de opties om een schuur te bouwen?

Bij het zelf bouwen van uw nieuwe loods of schuur komt heel wat kijken. Belangrijk hierbij is het regelen van een vergunning. Weet u niet zeker of u deze nodig heeft? Kijk dan eerst op onze pagina over vergunningvrij bouwen. Wanneer alles geregeld is met de gemeente, kunt u zonder zorgen beginnen met de bouw van uw schuur.

Geïsoleerd of niet-geïsoleerd

Gaat u een loods of schuur bouwen om spullen in op te slaan of wilt u er echt in werken? In dat geval kan het verstandig zijn om na te denken over isolatie. We geven u graag wat handvatten over wanneer u kunt kiezen voor een geïsoleerde schuur of een ongeïsoleerde schuur. Wanneer u lange tijd in uw loods of schuur spendeert, kan deze beter geisoleerd zijn. Op die manier blijven u en uw spullen beschermd tegen weersinvloeden van buitenaf en blijft er een constante aangename temperatuur binnen in de schuur.

Zelf bouwen of laten bouwen?

Het is uiteraard mogelijk om uw nieuwe schuur te laten bouwen door het montageteam van Finish Building. Ons montageteam heeft de ervaring en het juiste gereedschap om uw loods of schuur binnen enkele dagen neer te zetten. Een schuur van 100m² kan gemiddeld binnen 5 dagen gemonteerd worden. Het kan u daarentegen veel geld besparen door zelf aan de slag te gaan. Dan kunt u uw eigen gereedschap gebruiken en eventueel een hoogwerker huren. Als bijkomend voordeel heeft u dat u zelf uw tijd kunt indelen en precies weet waar elk schroefje komt. Bovendien is de nieuwe schuur natuurlijk nóg mooier wanneer u deze zelf helemaal gebouwd heeft!

Doe-het-zelf-pakket

Wanneer u ervoor kiest om zelf uw schuur te bouwen, staat u er natuurlijk niet alleen voor. U ontvangt van ons diverse onderdelen in een doe-het-zelf-pakket:

  • Prefab staalelementen
  • Dak- en wandpanelen op maat
  • Zetwerk op maat
  • Alle benodigde schroeven en bouten
  • Montagehandleidingen

Omdat alles op maat gemaakt wordt, heeft ieder staalprofiel een doel. De binnenkant van ieder profiel wordt bedrukt met het Finish Profiles Group logo zodat u precies weet hoe deze bevestigd kan worden. Verder ontvangt u twee montagehandleidingen: één voor de staalelementen en één voor de dak- en wandpanelen en het zetwerk. In deze handleidingen staat in detail geschreven hoe de elementen respectievelijk de panelen of platen gemonteerd dienen te worden. Mochten er vragen of moeilijkheden ontstaan tijdens de montage, kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze experts helpen u graag.

Waaruit bestaat het Finish Building bouwpakket?

De gehele constructie bestaat uit verscheidene frames.  Deze frames variëren in afmeting en vorm, afhankelijk van de door u gekozen specificaties. De verschillende frames zijn op te delen in drie groepen: lange wand-elementen, dakelementen en kopgevel-elementen. Er wordt duidelijk aangegeven welk pakket bij welk onderdeel hoort.

De frames kunt u door middel van koppelstukken met elkaar verbinden. Voor het verbinden van de koppelplaten met het staalframe gebruikt u een M12 bout, moer en ringen. U kunt de bouten met de hand of machinaal aandraaien. Deze worden tevens meegeleverd in het pakket. Zoals eerder aangegeven, ontvangt u hiervoor ook een montagehandleiding. Daarmee kunt u gemakkelijk zelf de prefab elementen monteren.

Finish Building zelf schuur bouwen onderdelen bouwpakket

De meeste elementen uit dit zelfbouwpakket bestaan uit de lange wand en het dak. Deze elementen worden in de bovenstaande afbeelding weergeven met de nummers 1 t/m 4. De letters A en B geven de frames weer die toebehoren aan de voor- en achtergevel van de schuur. De letter Z geeft het zetwerk weer die voor de verbinding zorgen tussen de verschillende frames.

Let hierbij op dat de exacte vorm van de frames afhankelijk is van de door u geselecteerde dakhelling. Dit is dus per bouwpakket verschillend.

Finish Building zelf schuur bouwen staalframe
Finish Building zelf schuur bouwen profielen 2
Finish Building zelf schuur bouwen staalframe profielen
Finish Building zelf schuur bouwen staalframe profielen

De door ons geprefabriceerde elementen worden genummerd en gestickerd aan de hand van de gemaakte constructietekeningen. De nummering komt overeen met de tekening die u heeft ontvangen. Vandaar dat deze constructietekening essentieel is tijdens de montage van de schuur. Hou deze er dus te allen tijde bij. Daarop wordt precies aangegeven welk element waar gemonteerd dient te worden.

Finish Building zelf schuur bouwen bouwpakket

Hoe bouw ik zelf mijn schuur?

Het bouwen van uw schuur begint bij de fundering. Het is essentieel dat deze als eerste ligt. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit een betonlaag of stelcon platen. Op de fundering kunt u vervolgens beginnen met het plaatsen van de stalen wand-elementen. Het is het handigst om te beginnen aan de achterkant van uw aanvoerroute, zodat u naar voren toe werkt. Alle gevels zijn genummerd, zodat u precies weet welke u wanneer dient te monteren. Zorg er te allen tijde voor dat u waterpas werkt. Alle elementen dienen haaks op elkaar te komen staan. Bouw eerst de voor- of achtergevel op, dan kunt u daarna verder met de zijgevel. Wanneer beide zijgevels staan, kunt u verder met de achter- of voorgevel.

Nadat de stalen profielen zijn opgebouwd en het staalframe staat, kunt u beginnen aan de wandpanelen of -platen. Dit kunnen zowel geïsoleerde als niet-geïsoleerde platen zijn. Ze worden beide op dezelfde manier gemonteerd. De wandprofielen schroeft u aan het frame vast. Plaats de platen dicht tegen de gootlijn aan zodat het evenwijdig loopt. Let er nogmaals op dat alles waterpas is, om te voorkomen dat u scheef gaat. Zijn de zijgevels af? Dan komt u bij de voor- en achterkant van de schuur. Hierbij dient u de bovenkant evenwijdig te zagen aan de scheef aflopende dakrand. We raden u aan gebruik te maken van een cirkelzaagmachine voor het mooiste resultaat.

Zorg voor een nette afwerking

Wanneer de wandplaten zijn gemonteerd, kunt u beginnen met het monteren van uw dak. Het eerste dakpaneel legt u eveneens evenwijdig aan de gootlijn. Zorg ervoor dat ieder volgend paneel haaks op de vorige ligt zodat alles in een rechte lijn blijft. Ook hierbij kunt u werken met de meegeleverde schroeven. Op die manier kunt u stapsgewijs uw geïsoleerde schuur zelf bouwen.

Zijn alle panelen gemonteerd? Dan kunt u beginnen met het zetwerk plaatsen. Door extra dakranden, windveren en lekdorpels te monteren, beschermt u uw schuur tegen allerlei weersinvloeden. Hierdoor gaat de beplating jarenlang mee en blijven uw spullen beschermd tegen lekkage.

 

Wilt u meer in detail weten hoe u uw loods of schuur zelf kunt bouwen? Bekijk dan onze beknopte montage geïsoleerde loods. Daarin staat beschreven hoe u in 12 stappen uw gehele schuur kunt neerzetten.

Wat kost zelf een schuur bouwen?

Op onze website kan u snel en eenvoudig een prijsindicatie berekenen. De prijzen worden weergegeven voor een geïsoleerde en niet geïsoleerde schuur.

Om een preciezere offerte voor u te kunnen maken, is er echter meer informatie nodig. Er zijn namelijk meerdere dingen waar u uit kunt kiezen. U kunt via ons offerteformulier invullen hoe u uw schuur graag zou willen zien. Daarbij kunt u zelf onderstaande factoren bepalen:

  • Afmeting en vorm
  • Soorten dak- en wandbeplating
  • Kleuren voor de dak- en wandbeplating
  • Hoeveelheid en indeling deuren
  • Hoeveelheid en indeling ramen

Hierbij geldt natuurlijk; hoe groter de loods, hoe hoger de kosten. Vindt u het lastig om dit zelf te bepalen? Onze experts adviseren u natuurlijk graag. Wanneer u vragen heeft kunt u gerust contact met ons opnemen.

Finish Building staat voor garantie op de beste kwaliteit, een snelle levering en persoonlijke service. De producten hebben een garantie van minimaal 30 jaar. Daarnaast is er een mogelijk om een afspraak met ons te maken op ons hoofdkantoor in Purmerend. Daar hebben we een showroom met een demoloods staan waar u al onze producten kunt bekijken. Zo kunt u zien welke materialen, kleuren en soorten beplating wij aanbieden. Wanneer u vragen heeft kunt u deze gerust stellen aan ons deskundige personeel. zo kunt u ons bereiken via onderstaande gegevens.

T: 0299-451265
M:
info@finishbuilding.nl

Meest recente berichten

Wilt u graag weten wat Finish Building voor u kan betekenen?

Direct contact: 0299 - 451 265 van ma t/m vr 08.00 - 17.00 uur en op za van 09.00 - 13.00 uur