Circulair bouwen – hoe doen wij dat?

Bij Finish Building zijn we ons bewust van het belang van circulair bouwen, dit doen wij al vanaf het begin van onze bedrijfsactiviteiten. U vindt hier meer over op onze pagina onze geschiedenis. Circulair bouwen is een manier van bouwen met het oog op duurzaamheid en klimaat. Wij werken altijd met staal. Dit is een duurzaam materiaal, omdat het lang meegaat en makkelijk hergebruikt kan worden. Op welke manieren kunnen we binnen de staalbouw circulair bouwen? We leggen het graag uit.

Wat is circulair bouwen?

In het kort betekent circulair bouwen dat alle gebruikte materialen binnen dezelfde cirkel blijven. Het principe van circulariteit wordt daarbij toegepast. Bij deze manier van CO2 neutraal bouwen blijven alle grondstoffen en materialen binnen dezelfde kringloop.  Ze worden namelijk hergebruikt. Er wordt dus volop gebruik gemaakt van recycling. Op die manier worden er alleen maar oude grondstoffen gebruikt. Er hoeven dus geen nieuwe gewonnen te worden. Ook komt er weinig afval vrij. Dit draagt bij aan het milieu. Circulair bouwen is dus belangrijk bij de strijd tegen klimaatverandering.

Hoe kunnen wij helpen?

Door te loods bouwen met staal dragen wij bij aan het milieu. Staal is namelijk een heel duurzaam materiaal. Het kan eindeloos hergebruikt worden. Door staal te recyclen, worden er geen nieuwe grondstoffen verspild. Er hoeft in de toekomst weinig staal meer geproduceerd te worden. Al het bestaande staal kan gewoon hergebruikt worden. Verder is staal een heel licht materiaal. Bij het vervoeren naar de bouw wordt er daardoor minder CO2 uitgestoten.

We leveren altijd onze staalproducten in prefab elementen aan. Dit wil zeggen dat alles op maat gemaakt wordt. Bij het bouwproces wordt dus alleen de benodigde hoeveelheid staal gebruikt. Er wordt hierbij geen afval geproduceerd. Bij het verwerkingsproces komen wel afvalproducten vrij zoals gas of cement. Deze worden ook weer hergebruikt. Staal gaat verder heel lang mee. Bouwen met staal is dus een uitstekende manier van circulair bouwen.

Hoe kunt u helpen?

Wanneer u een loods, hal of garage laat bouwen van staal, kiest u voor een duurzame manier van bouwen. Het gaat heel lang mee en is ook nog eens onderhoudsarm. Voor u komen er dus weinig kosten bij. Het is roest- en schimmelvrij. Doordat we onze staalproducten altijd leveren met een coating, blijft het staal langer mooi. De coating beschermt het namelijk bij alle weertypes.

Wij bouwen veel geïsoleerde loodsen. Door de isolatielaag dragen deze loodsen bij aan het milieu. Die laag zorgt namelijk voor meer warmte. Daardoor hoeft u minder te stoken. ’s Zomers blijft het binnen juist een prettige temperatuur. Dit komt doordat de isolatielaag voorkomt dat er te veel warmte binnendringt. Dat maakt een airco onnodig. Een geïsoleerde loods is dus energie-efficiënt en daardoor goed voor het milieu.

Wilt u uw loods afbreken? Dat kan! Dan worden alle materialen hergebruikt. Daarmee kunnen we weer circulair bouwen en dus CO2 neutraal.

Black Jaguar Foundation

In 2030 willen wij volledig CO2 neutraal bouwen. Dit willen we bereiken door samen te werken met de Black Jaguar Foundation. Deze stichting plant namens Finish Profiles Group 11.625 bomen in Brazilië. Dit doen ze in de Araguaia Biodiverisity Corridor. Hiermee wordt een totaal van 1.708.806 kg CO2 uitstoot geabsorbeerd uit de atmosfeer. Dit hoopt men in 26 jaar te bereiken. Zo werken wij mee aan een duurzame toekomst. De komende jaren blijven wij werken aan het verlagen van de CO2 uitstoot.

Finish Building Black Jaguar circulair bouwen

Samen circulair bouwen

Bent u op zoek naar extra werk- of opslagruimte maar wilt u wel rekening blijven houden met het milieu? Ga dan voor een geïsoleerde loods bouwen van Finish Building. Door gebruik te maken van staal, heeft u een stevige loods die jaren meegaat. Ook heeft u door de isolatielaag minder stookkosten. Dit is niet alleen voordeliger voor u maar ook voor het milieu. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Onze ontwerpers kunnen met staal alle kanten op! Vraag meteen uw offerte aan.

Liever persoonlijk contact? Dat kan ook! Onze verkoopadviseurs staan graag voor u klaar. Samen kunt u dan alles bespreken van de bouw van uw loods.

T: 085 019 4513
E: info@finish-building.com

Meest recente berichten

Wilt u graag weten wat Finish Building voor u kan betekenen?

Direct contact: 0299 - 451 265 van ma t/m vr 08.00 - 17.00 uur en op za van 09.00 - 13.00 uur