Zelf uw bedrijfshal bouwen

Zelf uw bedrijfshal bouwen hoeft niet veel tijd in beslag te nemen. Onze bedrijfshallen zijn snel en eenvoudig te monteren door de prefab elementen. U heeft tevens de keus om uw bedrijfshal te laten monteren door ons professionele montageteam. Meer weten over onze starterspakketten? Lees dan vooral verder!

Ons concept zelf een bedrijfshal bouwen

U kunt bij Finish Building kiezen uit een starterspakket of een bedrijfshal op maat te laten maken. Al onze starterspakketten kunt u vinden op onze website onder zelfbouw looden.

Finish Building onderscheidt zich van haar concurrenten door het gemakkelijke en snelle montageproces. Wij streven ernaar om zo efficiënt en zo eenvoudig mogelijk bedrijfshallen te bouwen. Bij het bestellen van uw bedrijfshal krijgt u een zeer uitgebreide handleiding. Indien gewenst kan Finish Building de montage van de bedrijfshal voor u verzorgen.

De staalframe profielen worden in onze eigen fabriek geproduceerd, waardoor wij snel kunnen leveren. De prefab elementen zorgen ervoor dat de bouwtijd op de bouwlocatie flink wordt verkort.

Inhoud starterspakket

Wanneer u een bedrijfshal gaat bouwen met ons starterspakket krijgt u een compleet verzinkte stalen constructie. U kunt ervoor kiezen om het staalframe te ontvangen in elementen of in stick vorm (losse profielen). Naast de dak- en wandbeplating krijgt u ook het benodigde zetwerk en stalen dakgoten. Daarnaast krijgt u een geïsoleerd overheaddeur en een loopdeur. Naast de constructie krijgt u ook de berekeningen en tekeningen van de staalframe constructie.

De voormontage van de staalframe elementen en het transport zijn niet inbegrepen in het starterspakket.

Het bouwproces

Het bouwen van het staalframe

De eerste fase van het bouwproces is het opruimen van de bouwplaats, zodat u de ruimte heeft om de staalprofielen klaar te leggen. Wij raden u aan om de elementen per gevel klaar te leggen, zodat u snel aan de slag kunt.

Zelf uw bedrijfshal bouwen tekening Finish Building

De volgende stap is het monteren van de voorgevel aan de zijgevel. Wanneer de voorgevel staat kunt u verder bouwen met de daaropvolgende zijgevelelementen. Hierna kunt u de dakelementen monteren. Houd er rekening mee dat u de eerste elementen haaks monteert met het voorframe. Wanneer de basis van de constructie klaar is kunt u eenvoudig de volgende elementen monteren met behulp van de constructietekening.

Zelf uw bedrijfshal bouwen tekening Finish Building Zelf uw bedrijfshal bouwen tekening Finish Building

 

 

 

 

 

Bedrijfshal bouwen van Finish Building technische tekening

Bedrijfshal bouwen van Finish Building technische tekening

Nadat de staalframeconstructie geheel gemonteerd is, kunnen ook de dak- en wandplaten gemonteerd worden.

Monteren van de dak- en wandplaten

Als eerst dient u de wandplaten verticaal tegen de loods te plaatsen. De zetwerk profielen garanderen een waterdichte afsluiting. Wanneer de panelen rondom de constructie gemonteerd zijn, dienen de panelen aan de voor- en achtergevel vlak gezaagd te worden. De daaropvolgende stap is om de zetwerken die nodig zijn voor de dakpanelen te monteren.

Nadat de wandplaten en het benodigde zetwerk gemonteerd is, kunnen de dakpanelen één voor één worden geplaatst. Het eerste paneel dient haaks gemonteerd te worden, zodat de andere panelen eveneens haaks op het dakvlak terecht komen. Wanneer alle dakpanelen gemonteerd zijn, kan het zetwerk gemonteerd worden.

Finish Building technische tekening Finish Building technische tekening

 

 

 

 

 

Finish Building technische tekening Finish Building technische tekening

 

 

 

 

 

Tenslotte dienen de goten gemonteerd te worden aan beiden zuiden van de loods.

Liever een loods ontwerpen naar uw eigen wensen? Dat kan!
U kunt via ons offerteformulier de specificaties van de loods doorgeven. Onze verkoopadviseurs zullen geheel vrijblijvend een offerte voor u maken.

Het is eveneens mogelijk om uw loods in 3D te ontwerpen. Door gebruik te maken van onze 3D configurator kunt u in een aantal eenvoudige stappen uw loods geheel naar eigen wens ontwerpen.

Wilt u meer weten over alle dak- en wandbeplatingsmogelijkheden? Bekijk dan onze webshop Finish Profiles.

Nogmaals, een bedrijfshal bouwen of loods bouwen hoeft niet ingewikkeld te zijn of veel tijd in beslag te nemen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact opnemen met een van onze medewerkers. Wij helpen u graag verder.

U kunt ons bereiken via ons telefoonnummer of via email

Meest recente berichten

Wilt u graag weten wat Finish Building voor u kan betekenen?

Direct contact: 0299 - 451 265 van ma t/m vr 08.00 - 17.00 uur en op za van 09.00 - 13.00 uur