Welke vragen zijn er bij het bouwen van een garage

Wanneer u een garage wilt bouwen is het handig om geen overhaaste beslissingen te nemen. Op onze pagina garage bouwen vragen, geven we antwoorden op de vragen die bij het bouwen van een garage naar voren komen.

1. Welk materiaal is geschikt voor een garage bouwen?

Hout is van oudsher een populair materiaal voor het bouwen van garages. De afname in de voorraad oude groeibomen heeft ervoor gezorgd dat de vraagprijs naar hout is gestegen. Stalen frames worden steeds geliefder om mee te bouwen. Staal wint aan populariteit als bouwmateriaal.  Voordelen van stalen frames zijn dat ze lange tijd mee gaan. Ze zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden.

Lees “waarom staal het beste bouwmateriaal is“.

2. Hoeveel gaat het kosten?

Het is belangrijk om rekening te houden met de bouwkosten. Het is mogelijk dat onvoorziene omstandigheden voor extra kosten zorgt. Vandaar dat het belangrijk is dat je speelruimte hebt, zodat u een tegenslag op kunt vangen.

Bij Finish Building kunt u gemakkelijk een offerte aanvragen. Doordat onze loodsen voorgefabriceerd zijn, zijn er minder risico’s aan verbonden. U weet precies wat u gaat bouwen. Daarom ook wat de kosten van uw garage zijn.

Meer weten over prefab garages? Lees “Prefab facts: 7 feiten over prefab loodsen“.

3. Wat zijn uw wensen en behoeften?

Maak een lijst van uw wensen en behoeften. Onder de categorie wensen komen de functies die leuk zouden zijn om te hebben. Onder de categorie behoeften som je de functies op die die uw huis moet hebben. Door het opstellen van deze lijst wordt het makkelijker om keuzes te maken.

4. Hoe lang gaat het duren?

Houd er rekening mee dat u een tijdelijk alternatief heeft mocht de bouw van de garage vertraging oplopen.

Finish Building hanteert een levertijd van ca. 10 weken. Dit is mogelijk doordat wij alle kennis, vakmanschap en machines hebben om uw garage in eigen huis te produceren. De garages zijn snel en eenvoudig te monteren. De gemiddelde bouwtijd voor een loods van 50m² is 3 werkdagen. Voor een loods tot 100m² is de gemiddelde bouwtijd 5 werkdagen.

5. Heb ik een vergunning nodig?

Voor het bouwen is het belangrijk dat u weet of u een vergunning nodig heeft. Het is verstandig om alles zo snel mogelijk rond te hebben, zodat er geen vertraging wordt opgelopen wanneer de bouw aan de gang is.

Benieuwd wanneer u vergunningsvrij mag bouwen? Lees “Wanneer mag ik vergunningvrij bouwen

Heeft u hulp nodig bij het uitzoeken of u vergunningvrij mag bouwen? Neem contact op met een medewerker van Finish Building. Wij helpen u graag bij het aanvragen van een vergunning.

Wanneer u vragen heeft over een garage bouwen kunt u deze telefonisch of via email stellen.

Tel: 0299-451265.
Email: info@finish-building.nl

Offerte aanvragen

Finish Building is onderdeel van de Finish Profiles Group. Al meer dan 40 jaar bouwen wij met staal. Test ons en vraag een offerte aan om uw garage op maat te bouwen.

Meest recente berichten

Wilt u graag weten wat Finish Building voor u kan betekenen?

Direct contact: 0299 - 451 265 van ma t/m vr 08.00 - 17.00 uur en op za van 09.00 - 13.00 uur