Home/Blog/6 vragen die u uzelf moet stellen voor het bouwen van een garage
6 vragen die u uzelf moet stellen voor het bouwen van een garage

6 vragen die u uzelf moet stellen voor het bouwen van een garage

Wanneer u een garage wilt bouwen is het handig om geen overhaastte beslissingen te nemen. Omdat het geen gemakkelijke klus is hebben wij voor u een overzicht gemaakt van vragen die handig zijn om over na te denken

1. Welk materiaal is het meest geschikt voor de bouw?

Hout is van oudsher een populair materiaal geweest voor het bouwen van garages. De afname in de voorraad oude groeibomen heeft ervoor gezorgd dat de vraagprijs naar hout gestaag is gestegen. Stalen frames worden steeds geliefder en winnen aan populariteit op de residentiële markt. Voordelen van stalen frames zijn dat ze niet snel verslechteren en bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden.

Lees “waarom staal het beste bouwmateriaal is” voor meer informatie over staal als constructiemateriaal.

2. Hoeveel gaat het (mogelijk) kosten?

Het is belangrijk om rekening te houden met de bouwkosten die niet gepland zijn. Het is mogelijk dat door onvoorziene omstandigheden er additionele kosten in rekening worden gebracht. Vandaar dat het belangrijk is dat je speelruimte hebt, zodat u een tegenslag op kunt vangen. Wees bedacht op een misrekening.

Bij Finish Building kunt u gemakkelijk een offerte aanvragen. Doordat onze loodsen voorgefabriceerd zijn, zijn er minder risico’s aan verbonden. Hierdoor zullen er geen extra kosten in rekening worden gebracht.

Meer weten over prefab garages? Lees “Prefab facts: 7 feiten over prefab loodsen“.

3. Wat zijn uw wensen en behoeften?

Het is handig om een lijst te maken van uw wensen en behoeften. Onder de categorie wensen komen de functies die leuk zouden zijn om te hebben. Onder de categorie behoeften som je de functies op die die uw huis moet hebben. Door het opstellen van deze lijst wordt het makkelijker om prioriteiten te stellen.

4. Hoelang gaat het duren?

Wees bedachtzaam op onverwachte aangelegenheden die kunnen resulteren in vertraging van de bouw. Houd er rekening mee dat u een tijdelijk alternatief heeft mocht de bouw van de garage vertraging oplopen. Zodoende voorkomt u dat u met lege handen achterblijft.

Finish Building hanteert een levertijd van 6-8 weken. Dit is mogelijk doordat wij alle kennis, vakmanschap en machines hebben om de producten in eigen huis te produceren. De garages zijn snel en eenvoudig te monteren. De gemiddelde bouwtijd voor een loods van 50m² is 3 werkdagen. Voor een loods tot 100m² is de gemiddelde bouwtijd 5 werkdagen.

5. Heb ik een vergunning nodig?

Het is belangrijk om de juridische kant van de zaak te onderzoeken. Het zou kunnen dat er voor de bouw van uw garage een vergunning nodig is. Het is verstandig om alles zo snel mogelijk rond te hebben, zodat er geen vertraging wordt opgelopen wanneer de bouw aan de gang is.

Hulp nodig bij het aanvragen van een vergunning? Neem contact op met Finish Building. Wij helpen u immers graag bij het aanvragen van een vergunning.

 

Wanneer u vragen heeft u deze telefonisch of via email stellen. Neem gerust contact op.

Tel: 0800 2090.
Email: info@finish-building.nl

Offerte aanvragen