Onderhouden van uw prefab garage

Een prefab garage bouwen van Finish Building heeft garantie tot wel 40 jaar. Tijdens deze periode is uw loods onderhoudsarm. Voor een langere levensduur van uw loods adviseren wij u echter om periodieke onderhoudswerkzaamheden uit te voeren.

Dit blogartikel benoemt zes tips voor het onderhouden van uw prefab garage.

Verwijder vogelpoep

Vogelpoep op het dak is niet altijd goed zichtbaar. Daarom raden wij u aan om uw prefab garage regelmatig te controleren op vogelpoep. Zodra u vogelpoep opmerkt is het van belang deze onmiddellijk te verwijderen.

Voordat u de vogelpoep gaat verwijderen is het belangrijk dat u de poep eerst met warm water laat weken. Hierbij geldt: hoe droger de poep, hoe langer het moet inweken. Vervolgens kunt u proberen al deppend de vogelpoep te verwijderen. Ga vooral niet wrijven of boenen, er kunnen namelijk korreltjes in de vogelpoep zitten. Deze korreltjes werken als een soort scrub en dit kan krassen veroorzaken op de coating van uw garage.

Algen- en schimmelaanslag verwijderen van een prefab garage

Naast vogelpoep zijn algen- en schimmelaanslag een veelvoorkomend probleem. Deze aanslag wordt gevormd in een aanhoudende vochtige omgeving. Dit kan schadelijk zijn voor uw gezondheid, de coating en op de uitstraling van uw loods.

Voor het verwijderen van algen en schimmel raden wij u aan om gebruik te maken van een neutraal schoonmaakmiddel. Wanneer u gebruik maakt van een schoonmaakmiddel met een hogere zuurgraad dient u de loods na te spoelen met lauw water. Daarnaast adviseren wij u om gebruik te maken van een zachte borstel met lage druk. Bij een te hoge druk kan de coating en de beschermlaag van uw prefab garage aangetast worden.

Fysieke schade aan uw prefab garage

Tijdens het dagelijks gebruik van uw prefab garage kan schade ontstaan. Deze schade ontstaat door het schuren of botsen van voorwerpen tegen het oppervlak. Krassen kunt u eenvoudig repareren met behulp van een lakstift. Houd er dan wel rekening mee dat u het juiste kleurtype gebruikt.

Wanneer de coating van uw garage ernstig beschadigd is, zou deze onderhevig kunnen worden aan corrosie. Is er sprake van ernstige schade aan uw coating? Neem dan direct contact met ons op. Dan adviseren we u graag.

Voorkomen van condensvorming

Om condensvorming te voorkomen in uw prefab garage is het noodzakelijk dat u doorvoeropeningen controleert. De kans op een lekkage of corrosie is op deze pekken het grootst.

Het is noodzakelijk dat u uw garage regelmatig ventileert. Bij gebrek aan ventilatie stijgt de luchtvochtigheid, waardoor er condensatie kan ontstaan. Condensatie is slecht voor uw gezondheid en het materiaal. Heeft u last van condensvorming in uw loods en bent u benieuwd naar de oplossing? In dit artikel lees u meer over de De oorzaak en oplossing bij condensvorming  Wanneer u advies nodig heeft kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers. Zij kunnen u voorzien van deskundig advies.

Het schoonmaken van olievlekken

Heeft u olievlekken op uw loods of garage? Ook dan is het belangrijk om snel uw loods schoon te maken. Olievlekken op uw garage kunt u schoonmaken met een in terpentine gedrenkte doek. Op die manier kunt u uw prefab garage netjes en schoon houden.

Indien u vragen heeft kunt u gerust een van onze medewerkers contacteren. Wij helpen u graag! U kunt ons bereiken via 0299-451265 of via info@finish-profiles.nl

Meest recente berichten

Wilt u graag weten wat Finish Building voor u kan betekenen?

Direct contact: 0299 - 451 265 van ma t/m vr 08.00 - 17.00 uur en op za van 09.00 - 13.00 uur