Wat kost een loods bouwen per m2?

De kosten van een loods bouwen kunnen heel verschillend zijn per project. Onze loodsen zijn namelijk altijd op maat gemaakt. Niet alleen in afmeting, maar ook in uitvoering. Zo kunt u kiezen voor wel of niet geïsoleerd, meerdere soorten ramen en deuren en diverse coatings. Deze factoren maken het lastig om een gerichte schatting te geven van de kosten van een loods per m2. Daarom geven we u graag meer informatie over de invloed van deze factoren op de prijs.

Kosten zelf loods bouwen

Bij het bouwen van een loods kunt u kiezen voor zelf bouwen of montage door het Finish Building montageteam. Het inhuren van ons montageteam betekent dat zij zorg dragen voor alle gereedschap, steigers/hoogwerkers en andere benodigdheden voor tijdens de bouw. Uiteraard komt het met een meerprijs om de loods door ons team te laten bouwen. Wel bent u er dan van verzekerd dat uw loods binnen enkele dagen wordt opgebouwd door ervaren monteurs.

Liever zelf uw loods bouwen? Dat kan natuurlijk ook. Wij leveren een uitgebreide montagehandleiding voor het staalframe en voor de dak- en wandbeplating. Ook ontvangt u hier detail- en paneeltekeningen bij voor extra informatie. Op die manier is het goed te doen om zelf uw loods te bouwen met ons bouwpakket. Wel kunnen er dan eventuele kosten bijkomen voor het huren van een steiger of hoogwerker om bij het dak te kunnen komen. De keuze voor het wel of niet zelf bouwen van uw loods ligt natuurlijk geheel bij u.

Finish Building kosten loods bouwen montage bouwers

Afmeting van uw loods

Een belangrijk onderdeel van de kosten voor uw loods is de afmeting. Hoe groter uw loods, hoe hoger de kosten. Op onze website vindt u prijsindicaties voor de diverse afmetingen. Een ongeïsoleerde loods van 4 x 6 meter is al verkrijgbaar vanaf 11.600 euro. Wilt u liever isolatie? Dan kunt u vanaf 14.000 euro een mooie loods bouwen. We geven u verderop meer informatie over het verschil tussen wel of geen isolatie. Er zijn tevens meerdere opties bij het kiezen voor deuren en/of ramen. Ook hier zullen we verderop meer op in gaan.

Onze loodsen zijn verkrijgbaar met een breedte van 4 meter tot en met 25 meter. Deze afmeting kan afhangen van de functie van uw loods. Als u grote wagens wilt opslaan of uitgebreid aan het werk wilt in uw loods, heeft u meer ruimte nodig dan wanneer u alleen fietsen of andere spullen erin neer wilt zetten. De functie van uw loods heeft ook invloed op de mate van isolatie. Wanneer u van plan bent om veel tijd te spenderen in uw loods of schuur, raden we aan om voor een hogere isolatiewaarde te kiezen dan wanneer u uw loods slechts als opslagplaats gebruikt. Daar gaan we nu dieper op in.

Wel of geen isolatie?

Wij bieden twee types beplating aan voor uw loods, namelijk geïsoleerd en niet geïsoleerd. Hierbij zijn onze ongeïsoleerde dak- en wandplaten voordeliger dan wanneer deze wel geïsoleerd zijn. Doordat er geen isolatielaag op de platen zit, zijn deze lichter dan onze geïsoleerde panelen. Ook zijn de stalen platen duurzaam en zijn ze gemakkelijk te transporteren. Het is mogelijk om de platen met een anticondensvilt te leveren om vochtproblemen te voorkomen. U kunt hier meer informatie vinden over onze ongeïsoleerde loodsen.

Geïsoleerde loodsen hebben iets hogere kosten, maar daar zitten ook veel voordelen aan verbonden. De isolatielaag zorgt namelijk dat er minder temperatuurschommelingen zijn binnen uw loods of garage. Hierdoor bespaart u op stookkosten. Verder zorgt de isolatielaag voor een geluidsreductie en eventueel brandvertraging. Er zijn nog veel meer voordelen van onze geïsoleerde loodsen te noemen!

Finish Building kosten loods bouwen ongeisoleerd geisoleerdDikte van de isolatielaag

We leveren onze panelen in verschillende diktes. U kunt hierbij dus zelf kiezen hoe dik de isolatielaag mag zijn. Hoe meer isolatie, hoe hoger de kosten. Als u wat spullen wilt opslaan, kunt u kiezen voor een isolatielaag van 40 of 60 mm. Gaat u echt aan het werk of besteedt u veel tijd in uw loods, kunt u denken aan een isolatielaag van 80, 100 of 130 mm. Weet u niet voor wat voor isolatiedikte u moet gaan? Hieronder geven we een kort overzicht van de isolatiedikte per functie van uw loods.

40 mm             Vorstvrij opslag

60 mm             Lichte industrie / opslag

80 mm             Lichte industrie / opslag / werkruimte

100 mm           Werkruimte incl. kantoor

130 mm           Bouwbesluit werkplaats / kantoor / bewoning (mantelzorg)

150 mm           Hoge isolatie / eco-neutraal

We begrijpen dat het lastig kan zijn om te bepalen welke isolatiedikte voor uw loods en uw plannen geschikt is. Daarom helpen we hier u uiteraard graag bij!

Loods bouwen met ramen en deuren

Behalve een reguliere loopdeur is het ook mogelijk om ramen en roldeuren te kiezen bij uw loods. Met een sectionaaldeur van bijvoorbeeld 3,5 bij 3 meter kunt u ook auto’s, tractors of andere grote wagens in uw loods parkeren. Deze grote deuren kosten uiteraard wel meer dan een reguliere loopdeur. Is uw loods of hal langer dan 30 meter? Dan is het ook wettelijk verplicht om een nooddeur toe te voegen in uw gebouw. Bij het uitslaan van brand dient er namelijk altijd een nooduitgang binnen 30 meter beschikbaar te zijn. Het is mogelijk om ramen te plaatsen in uw loods of garage. Dan heeft u extra lichtinval. Ook deze ramen zijn verkrijgbaar in diverse soorten. Vraag hiernaar bij uw verkoopadviseur.

Finish Building kosten loods bouwen ramen deuren

Algemene kosten

Behalve bovenstaande factoren, zijn er nog meer onderdelen die bijdragen aan de kosten van het bouwen van een loods. Zo kan het zijn dat u een vergunning nodig heeft. Om deze aan te vragen heeft u allerlei bouwtekeningen en constructieberekeningen nodig om bij de gemeente in te leveren. Wij helpen u natuurlijk graag bij dit proces! Meer informatie vindt u op onze website bij vergunningsaanvraag.

Bij het bouwen van een loods heeft u vaak een fundering nodig om de stalen constructie op te zetten. Deze kan bestaan uit stelconplaten, een betonvloer of een andere vorm van fundering. Het is belangrijk dat deze fundering aanwezig is alvorens met de bouw van de loods te beginnen. Het leggen van de fundering draagt ook bij aan de algemene kosten van het bouwen van uw loods.

Verder leveren we ook diverse coatings. Voor onze geïsoleerde beplating leveren we standaard de sterke HPS200 Ultra coating. Daarop kunnen we tot wel 40 jaar garantie geven. Daarom raden we deze ook aan bij onze niet geïsoleerde beplating.

Overige onderdelen zoals een gootpakket, het zetwerk en de bevestigingsmiddelen zijn allemaal in de totaalprijs inbegrepen. U betaalt bij Finish Building dus niet alleen voor de loods maar ook voor de totale afwerking ervan. Tevens zijn de transportkosten bij de prijs inbegrepen.

Wat zijn de kosten van een loods bouwen per m2?

Samenvattend zijn er veel aspecten die mede bepalen wat de prijs van een loods is per m2. We kunnen stellen dat deze prijs vanaf 185 euro per m2 is. Hier heeft u zelf een grote invloed op afhankelijk van uw wensen. Wilt u liever kosten besparen? Dan bieden wij graag onze hulp in het vinden van oplossingen.

 

Bent u benieuwd geworden wat de kosten worden van uw loods? Vraag dan een offerte aan of ontwerp uw eigen loods met onze 3D-configurator! Daarmee krijgt u meteen meer inzicht in alle kosten. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op! Onze verkoopadviseurs helpen u graag verder.

T: 0299-451265
E: info@finish-building.nl

Meest recente berichten

Wilt u graag weten wat Finish Building voor u kan betekenen?

Direct contact: 0299 - 451 265 van ma t/m vr 08.00 - 17.00 uur en op za van 09.00 - 13.00 uur