5 tips voor het bouwen van een geïsoleerde schuur

Gaat u een geïsoleerde schuur bouwen? Dat kan een flinke klus zijn! Wij zijn al jaren gespecialiseerd in het bouwen van geïsoleerde schuren, loodsen, hallen of garages. Daarom geven we u graag wat tips om u op weg te helpen. Ook zetten we nog de voordelen van een geïsoleerde schuur op een rij.

1. Zorg dat uw vergunning geregeld is

Heeft u een vergunning nodig? Het is noodzakelijk dat deze op tijd geregeld is. Dit dient u van tevoren te doen, tijdens het aankoopproces. Op onze site hebben we in detail meer informatie staan over wanneer een aanvraag nodig is. Onze adviseurs helpen u hier graag bij. Ook kunnen wij u helpen bij uw vergunningsaanvraag. U wilt natuurlijk niet tijdens de bouw problemen krijgen met de gemeente. Zodra u een vergunning heeft, kunt u beginnen met de bouw van uw geïsoleerde schuur of loods.

Wanneer heeft u een vergunning nodig?

Er kan vergunningvrij gebouwd worden op het eigen achtererf. Dit mag vanaf 1 meter van de voorgevel. Hier vallen tuinhuisjes- en schuren onder. Tevens kan een bijgebouw vergunningsvrij geplaatst worden, zoals een garage. Er is een aantal belangrijke punten waarop gelet dient te worden wanneer u wilt bouwen. Dit zijn bijvoorbeeld de bouwlocatie en de hoogte van het gebouw. Ook kijkt de gemeente naar de algemene richtlijnen en de brandveiligheid. Verder zijn er nog meer factoren. Er mag bijvoorbeeld niet in de buurt van belangrijke monumenten gebouwd worden. Ook mag er niet in een natuurgebied of vlakbij recreatiewoningen gebouwd worden. Heeft u vragen over u een vergunning voor het bouwen van uw schuur nodig heeft? Neem contact op.

2. Fundering voor een geïsoleerde schuur

Een geïsoleerde loods bouwen kan pas gebouwd worden als de fundering ligt. Het is dan ook belangrijk dat dit solide en groot genoeg is voor uw schuur. Wij kunnen het plaatsen van de fundering voor u regelen. Doorgaans schakelen wij hier derde partijen voor in. Deze leveren dan de stelcon platen of de betonvloer. Dit kunnen wij geheel met u afstemmen. Dan weten we zeker dat de fundering geschikt is voor uw schuur. Na het plaatsen van de fundering kan er gestart worden met de bouw van uw geïsoleerde schuur.

Finish Building staalbouw geisoleerde schuur fundering

Wat voor funderingen zijn er?

Er kunnen verschillende funderingen geplaatst worden. Dit is afhankelijk van de grootte en constructie van de loods. Er wordt dan ook eerst een grondonderzoek verricht. Zo kunnen er bijvoorbeeld heipalen geplaatst worden. Dit gebeurt wanneer de onderliggende zandlaag te diep is. De palen moeten dan lang genoeg zijn om bij de zandlaag te komen. Op die manier kunnen ze de constructie dragen. Verder wordt er vaak een betonvloer geplaatst. Hierbij mag de zandlaag niet te diep in de grond zitten. De betonvloer is een dikke betonnen laag van 30 cm. De regel is dat er ongeveer drie meter tussen de betonlaag en de zandlaag mag zitten.

We bouwen ook regelmatig op stelconplaten. Dit zijn grote rechthoekige platen van beton die voorzien zijn van betonwapening. Ze zijn slijtvast en goed bestand tegen druk. Alle betonnen funderingen kunnen een leven lang meegaan.

3. Zorg voor de juiste materialen

Bij het zelf bouwen van uw schuur of loods dient u om goed voorbereid te zijn. Het is hierbij belangrijk om te zorgen voor de juiste materialen. Dan komt u tijdens de bouw niet voor verrassingen te staan. Denk hierbij aan het inhuren van een steiger of hoogwerker. Let erop dat uw elektrische gereedschap is opgeladen voordat u aan de bouw begint. Een lijstje met benodigde materialen vindt u hier. Tevens vindt u daar een uitgebreid stappenplan voor de montage.

Belangrijke punten

  • Alle schroeven en bouten worden meegeleverd in het bouwpakket. We leveren alleen geen extra gereedschap zoals een slagmoersleutel.
  • Wij raden aan om compriband te gebruiken om bepaalde afsluitingen beter af te dichten.
  • Helaas leveren wij niet zelf deze gereedschappen en materialen. Wel kunnen we u helpen bij het vinden van een verkoper of verhuurbedrijf.
Finish Building geisoleerde schuur gereedschap

4. Montagehandleiding geïsoleerde schuur

Wij hebben een handig stappenplan ontwikkeld met daarin 12 stappen om uw zelfbouwloods te bouwen. Dit stappenplan is handig om van tevoren door te lezen. Dan kunt u inschatten hoeveel tijd het gaat kosten. Uiteraard leveren wij ook een uitgebreide montagehandleiding. Hierin staat in detail omschreven wat u moet doen. Ook geven we gaandeweg tips. Deze kunt u dan gebruiken tijdens de bouw. U ziet dan namelijk precies welk onderdeel waarvoor bedoeld is. Dan kunt u geen fouten meer maken tijdens de bouw. Het is uiteraard ook mogelijk om uw geïsoleerde schuur door ons te laten bouwen.

Belangrijke punten

  • De elementen die wij leveren hebben een voor- en achterkant. Dit wordt aangegeven door een ‘Finish Profiles’ opdruk. De kant met de opdruk is de binnenkant.
  • Het kan voorkomen dat er een element beschadigt voor of tijdens de bouw. Geen zorgen: wij leveren altijd extra elementen bij uw bouwpakket.
  • Het duurt ongeveer drie dagen om een loods van 50m2 te bouwen. Hoe groter de loods, hoe meer tijd u nodig zult hebben.
Finish Building geisoleerde schuur waterpas

5. Let erop dat alles waterpas staat

Belangrijk bij de bouw is een correcte constructie. Tijdens het monteren van de elementen, moet u erop letten dat alles haaks op elkaar staat. Alle elementen moeten waterpas op elkaar aansluiten. De constructie moet haaks op de ondergrond staan. Als dit niet goed staat, kan dit vervelende gevolgen hebben voor de stevigheid van uw loods of schuur. Ook kan dit problemen opleveren bij het plaatsen van de wand- of dakplaten. U kunt dan bijvoorbeeld ruimte tekort komen of juist overhouden. Let er dus op dat de constructie te allen tijden waterpas staat.

Voordelen van een geïsoleerde schuur

Wij kunnen vele voordelen noemen van een geïsoleerde schuur. Hierbij is duurzaamheid een belangrijke factor. De isolatielaag zorgt voor een aangename temperatuur gedurende het hele jaar. In de winter blijft de kou buiten. ’s Zomers blijft het binnen aangenaam. Hiermee bespaart u ook op stookkosten. Verder heeft u geen last van schimmel of roest. Tevens heeft u minder geluidsoverlast. Een geïsoleerde schuur levert dus ook op de lange termijn voordeel op. Er zitten namelijk weinig onderhoudskosten aan verbonden.

 

Loopt u tijdens de bouw tegen problemen aan? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Wij helpen u graag bij het voltooien van uw geïsoleerde loods of schuur. Wij leveren ook altijd reserve platen voor uw dak of wand in geval van beschadiging. Zo hoeft u dus geen oponthoud op te lopen en kunt u veilig doorgaan met de bouw. Bent u benieuwd naar al onze soorten beplating? Bekijk dan onze Profiles website.

Bent u van plan om binnenkort een prefab schuur te bouwen? Vraag dan een offerte aan. Dan heeft u een indicatie van de prijs van een geïsoleerde schuur bouwen. Voor meer tips of vragen kunt u altijd contact opnemen met ons team. Wij zijn al jaren ervaren in het bouwen van een geïsoleerde schuur, loods, hal of garage en helpen u graag!

T: 085 019 4516

E: info@finish-building.com

 

 

 

Meest recente berichten

Wilt u graag weten wat Finish Building voor u kan betekenen?

Direct contact: 0299 - 451 265 van ma t/m vr 08.00 - 17.00 uur en op za van 09.00 - 13.00 uur